Site icon Lykten

Skjuler NRK etnisk bakgrunn for vold og overgrep mot barn?

En artikkel publisert på mandag på NRK forteller at sykehusene i Oslo og andre større byer nå mangler barn med uforklarlige blåmerker og sår. Dette i forbindelse med koronaviruset og stengingen av skoler og barnehager.

Fra NRK:

Etter at skolene og barnehagene stengte på grunn av koronakrisa, har sykehusene undersøkt langt færre barn utsatt for vold og overgrep. Fagfolk er nå veldig bekymra. 

– Vi er veldig bekymret over det vi opplever for tiden, sier seksjonsleder og barnelege Cathrine Monrad Hagen ved Sosialpediatrisk seksjon på Oslo Universitetssykehus (OUS).

Etter at skolene og barnehagene stengte på grunn av koronakrisa, har sykehusene undersøkt langt færre barn utsatt for vold og overgrep. Fagfolk er nå veldig bekymra. (Sitat slutt).

Vi vet fra før at barnevernet og ungdomsanstaltene har en overvekt av innvandrerbarn og barn av innvandrere. Vi vet at krisemottakene for kvinner har en overvekt av innvandrere. Vi vet at mange av skolene i Oslo har en overvekt av innvandrere og barn av innvandrere. Vi vet at innvandrere er overrepresentert i voldtekter, vold i nære relasjoner og overgrep i det norske samfunnet. Vi vet at fengslene i Norge har en overvekt av innvandrere. Alle disse i forhold til sitt innbyggertall, selvfølgelig.

Ville noen vært overrasket om det i denne aktuelle saken var en overvekt av innvandrerbarn som blir utsatt for vold og overgrep? Og at det er disse våre sykehus og legevakter nå mangler til behandling?

Hvorfor nevnes ikke dette i NRKs artikkel?

Exit mobile version