Site icon Lykten

Skylder lensmannen i Røyken og Hurum på dårlig integrering for knivstikking?

16-åringen fikk flere knivstikk på overkroppen og på hendene.

Den 16-år gamle gjerningsmannen ble først siktet for grov kroppskrenkelse, men etter at politiet så gjennom overvåkingsvideoen inne fra bussen, kunne de slå fast at saken var mer alvorlig enn først antatt.

Han er nå siktet for et mer alvorlig forhold enn det han først var siktet for. Jeg ønsker ikke å gå i mer detalj enn det, sier politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Les også: Påstand om pakistansk æresoppgjør på skole i Lier – jente (16) hardt skadet etter angrep

Lensmannen i Røyken

Etter knivstikkingen har lensmannen i Røyken og Hurum, Sigrid Andreassen, skrevet et innlegg i lokalavisa under overskriften «Er det farlig å være ungdom i Røyken?».

I kommentaren hevder lensmannen at politiet har god dialog med de ulike ungdomsmiljøene i kommunen og at de etnisk norske ungdommene har vært like involvert i to andre voldsepisoder ved Røyken videregående skole, som elever av utenlandsk opprinnelse.

Les også: Elevene er kastet ut fra skolen sin i Røyken – nå kommer asylsøkerne

Det som derimot er litt mer oppsiktsvekkende er at hun også trekker inn integrering i kommentaren som omhandler det alvorlige knivangrepet på bussen.

Selv om det isolert sett kun var to unge gutter involvert i hendelsen, ble svært mange personer berørt: to mødre, to fedre, småsøsken og storesøsken, venner, medelever og lærere. Et lite lokalsamfunn midt mellom to fjorder hvor «alle kjenner noen som kjenner noen», og på den måten blir en del av situasjonsbildet. Et samfunn som på en god måte hegner om sine, men som også på en trist måte kan sette opp gjerder og hindre god integrering, skriver Andreassen.

Hva mener lensmannen med påstanden om at lokalsamfunnet setter opp gjerder som hindrer god integrering? Hva har dette med knivangrepet utenfor Røyken videregående skole å gjøre?

Når fikk dessuten lensmenn, i kraft av sin stilling i politiet, mandat til å uttale seg i politisk betente saker?

Les også:

Exit mobile version