Site icon Lykten

Somalier dømt for å ha knivstukket og ranet beruset mann på vei hjem fra julebord

Den norske mannen hadde vært på julebord og ankom med taxi for å dra hjem til sin bolig. Han var beruset. På veien til boligen møtte han på to somaliske menn.

De spurte om de kunne låne mobiltelefonen hans, noe mannen avslo.

Den 27 år gamle somalieren skal da ha trukket fram en kniv og sagt at han skulle knivstikke ham.

Den norske mannen trakk seg da tilbake og somalieren skal da ha angrepet ham med kniven. Han stakk ham i skulderen og ryggen.

Den norske mannen skal til sammen ha blitt stukket tre ganger. Knivstikket i skulderen skal ha gitt han et 10 centimeter langt kutt.

Nordmannen skal da ha gitt fra seg sin mobiltelefon og kommet seg bort fra stedet. Den andre somalieren skal da ha fulgt etter og krevd å få lommeboken hans, noe han da ga fra seg.

Politiet har aldri klart å finne den andre somaliske mannen som var med på ranet.

Tidligere dømt

27-åringen ble derimot pågrepet og er av Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i 1 år og 8 måneder. Han er i tillegg dømt til å betale mannen 70.000 kroner i oppreisning.

Somalieren er tidligere dømt for ran i 2007 og 2009. Han er i tillegg av Oslo tingrett dømt til fengsel 10 måneder for legemsbeskadigelse. En dom som ble avsagt tidligere i år.

27-åringen fikk strafferabatt da saken hadde ligget hos politiet i 1 år og 4 måneder før den ble sendt over til statsadvokaten.

Kilde: Borgarting Lagmannsrett

Exit mobile version