Site icon Lykten

Somalier dømt til fengsel i ni år for voldtekt av to somaliske kvinner i Oslo

De to somaliske kvinnene ønsket å prøve det narkotiske stoffet khat for første gang. De fikk da kontakt med den 32 år gamle mannen gjennom en bekjent  og han kom til leiligheten til den ene av kvinnene med stoffet.

De skal ha tygget khat utover natten og merket etter hvert at den 32 år gamle somaliske mannen begynte å forandre seg. Han stilte nærgående spørsmål om sex og de to kvinnene ba mannen om å forlate leiligheten, noe han nektet.

De to kvinnene skal til slutt ha gått inn på soverommet for å legge seg, mens 32-åringen ble sittende igjen i stuen.

Etter at kvinnene hadde sovnet gikk han inn på soverommet og truet begge med kniv. Han skal ha voldtatt begge kvinnene og truet de med at han skulle bruke kniven på dem. Han uttalte også at han tidligere hadde drept og voldtatt. Han skal blant annet ha vært med flere menn og voldtatt en 15 år gammel jente.

Han uttalte også, mens han voldtok kvinnene, at han som mann ville slippe unna og at voldtekt alltid er jentas skyld. Videre sa han at voldtekt ville bringe skam over jentene og deres familier dersom dette ble kjent.

Da mannen senere gikk ut av leiligheten for å kjøpe røyk skal de to kvinnene ha ringt politiet, som ankom kort tid etter.

Den 32 år gamle mannen nektet straffeskyld og hevdet at de hadde hatt frivillig sex. Han ble derimot konfrontert av aktor med sprikende forklaringer han hadde gjort i politiavhør.

Den 32 år gamle somalieren ble av Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i ni år. Det er en kraftig straffeskjerping i forhold til dommen fra Oslo tingrett tidligere i år, hvor han ble dømt til seks års fengsel.

32-åringen ble i tillegg dømt til å betale hver av ofrene 175.000 kroner i erstatning.

Kilde: Borgarting lagmannsrett

Exit mobile version