Site icon Lykten

Somaliere angrep hverandre med macheter og slagvåpen på Tøyen

Det var rundt 15.40-tiden i går ettermiddag at politiet i Oslo fikk inn flere meldinger fra bekymrede beboere på Tøyen. De kunne fortelle om et større antall somaliere som angrep hverandre på gaten.

Fra NRK.no:

– Mange vitner ringte og fortalte at opp mot ti personer slåss med machete og andre våpen ved Tøyen torg. De løp etterhvert i alle retninger, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet til NRK. (Sitat slutt).

Les mer: 30 innvandrere i masseslagsmål med kniver og jernstenger på Tøyen

Politiet rykket ut med en større væpnet aksjon, med hundepatrulje og fikk etterhvert pågrepet fem somaliere. To andre somaliere ble også innbrakt, men hadde status som fornærmet.

De fem personene er siktet for kroppsskade eller grov kroppsskade.

Politiet fant også macheter, stikk- og slagvåpen i området.

PLANLAGT: Masseslagsmålet midt blant folk som er ferdig på jobb og foran en barnehage var planlagt. Politiet fant blant annet macheter og stikk- og slagvåpen i området der somalierne barket sammen. Ifølge politiet i hovedstaden skal slike sammenstøt i de afrikanske miljøene skje annenhver uke og ha bakgrunn i krangel om salg av narkotiske stoffer. (Illustrasjonsbilde).

En person som ble pågrepet i en taxi, hadde kuttskade i låret og måtte behandles av ambulansepersonell.

Det blodige slagsmålet skal ha funnet sted utenfor en barnehage full av barn som bevitnet hendelsen.

Les mer: Må stenge barnehage etter ubehagelige episoder med asylsøkere

Ifølge politiet skal alle de involverte være unge somaliske menn i 20-årene og være godt kjent for politiet fra før. De skal tilhøre et svært belastet og kriminelt miljø som stadig er i politiets søkelys for ulike kriminelle forhold.

Det skal ha vært et lignende storslagsmål mellom somaliere i Oslo i mars. Da barket et titalls somaliere sammen i to ulike masseslagsmål på Grønland og Schweigaards gate.

Det ble da spekulert i om bråkene handlet om interne oppgjør om dopmarkedet i hovedstaden. Ifølge politiførstebetjent Mikael Tonning ved politivakten i Oslo så skal slike oppgjør finner sted nesten annenhver helg.

Les mer: Innvandrergjenger knivstakk hverandre på Vestli

Hvem sto bak?

Norske medier sliter litt med å fortelle hele sannheten om hvem som sto bak masseslagsmålet i går og det var flere medier som valgte å utelate politiets beskrivelse av gjerningsmennene. De somaliske mennene ble istedenfor til «ungdommene» og «guttene» i 20-årene(!) hos blant annet NRK av journalistene Anette Holth Hansen, Maria Nakken og Victoria Wilden.

Også Aftenposten og journalistene Nicoline Haugsvær og Ingvild Fjelltveit, valgte å utelate den etniske bakgrunnen, men tok den med fem timer senere i en oppdatering, selv om informasjonen om at det var somaliske personer som sto bak slåsskampen, var tilgjengelig allerede da hendelsen fant sted.

Les mer: Asylsøkere i slåsskamp på NAV-kontor

Ingen av mediene satte heller slagsmålet i sammenheng med de pågående interne oppgjørene i de somaliske og afrikanske miljøene i Oslo som nevnt ovenfor.

VIRKELIGHETEN: VG Direkte hadde saken i sin nyhetsfeed og der kan man lese allerede klokken 15.53 at politiet går ut med beskrivelse av gjerningsmennene. Allikevel valgte både NRK og Aftenposten å utelate dette for sine lesere da de skrev om hendelsen. (Foto: Skjermdump VG).

Her er Aftenpostens første omtale, som selv etter en oppdatering fire timer etter angrepet fremdeles ikke har med omtalen av de involverte. Artikkelen ser ut til å ha blitt erstattet av en generisk sak fra NTB, hvor Aftenpostens journalister har blitt tatt ut av saken, og hvor bakgrunnen til de involverte i slåsskampen inkluderes.

Les mer: Asylsøkere i slåsskamp før skolestart

 

Exit mobile version