Site icon Lykten

SOMMER I OSLO: Utenlandske gjenger i to ulike masseslagsmål – macheter, kniver og balltrær

Det var i 20-tiden at den første meldingen kom inn til alarmsentralen hos politiet i Oslo.

Skrekkslagne beboere og vitner opplevde at 15-20 gjerningspersoner gikk løs på hverandre i Jens Bjelkes gate i nærheten av Tøyenbadet.

Fra NRK.no:

– Vi fikk melding om flere personer av utenlandsk opprinnelse som sloss i området Tøyen. Noen av disse lå på bakken og ble sparket. Da vi ankom med våre patruljer løp de fleste fra stedet. Vi fikk kontakt med tre personer som fremsto som skadd. De blir nå behandlet, sier Jøkling. (Sitat slutt).

Les mer: Machete og knivslagsmål i Oslo: Ti afrikanere pågrepet etter storaksjon av politiet

Les mer: Skyting mot fullsatt restaurant i Oslo var internt oppgjør i det pakistanske miljøet

Ifølge politiet skal ingen ha blitt alvorlig skadet, men at flere av de utenlandske gjerningsmennene skal ha vært bevæpnet med blant annet kniver og macheter.

Dette har tidligere vært brukt i interne oppgjør mellom afrikanske narkotikaselgere som krangler om hvilke områder i Oslo som tilhører dem.

Flere av de involverte skal ha ligget på bakken og blitt sparket. Et antall ambulanser skal også ha blitt sendt ut til åstedet.

Politiet skal ha god kjennskap til miljøet og hvem som er involvert.

SVÆRT FLERKULTURELT: Tøyen er et minoritetsområde for etniske nordmenn. Her har beboerne opplevd svært mange oppgjør mellom narkotikagjenger fra ulike afrikanske nasjoner. I går gikk opptil 20 personer av utenlandsk opprinnelse nok engang løs på hverandre med kniver og macheter foran skrekkslagne vitner. (Foto: Frieord.no):

Les mer: Somaliere angrep hverandre med slagvåpen og macheter på Tøyen

Les mer: 30 innvandrere i masseslagsmål med kniver og jernstenger på Tøyen

Les mer: Slagsmål på Tøyen – mann pågrepet med øks

Masseslagsmål nummer 2

Kun en time senere fikk alarmsentralen inn en melding om nok et masseslagsmål med utenlandske personer.

Denne gangen hadde beboere og vitner ringt inn og fortalt at et 20-talls personer bevæpnet med balltrær gikk løs på hverandre utenfor fritidsklubben på Furuset.

Fritidsklubben var åpen og de ansatte måtte løpe ut for å forsøke å megle mellom de to gruppene.

FURUSET: På Furuset har etniske nordmenn vært i minoritet i over 10 år allerede. Nå opplever innbyggerne stadig at innvandrergjenger gjør opp seg imellom på offentlige plasser som utenfor fritidsklubben eller rundt Furuset senter. (Foto: Frieord.no)

Les mer: VIDEO: Innvandrere i Oslo: «Vi nærmer oss Malmø-tilstander»

Les mer: Somalisk kvinne skutt av politiet i Oslo sentrum

Fra NRK.no:

– Vi fikk flere telefoner om at rundt 20 personer sloss. Noen har balltrær og andre ligger nede på bakken og blør. Vi har flere enheter og ambulanser på vei til stedet, sier operasjonsleder Jøkling til VG. (Sitat slutt).

Disse slåsskjempene skal være såkalte mindreårige og samtlige av utenlandsk opprinnelse.

Les også: Ville vesten på Vestli

Les også: Innvandrergjenger knivstakk hverandre på Vestli

Flere personer skal ha ligget blødende på bakken og det ble konstatert bruddskader i ansiktet.

Ifølge politiet og vitner skal det ha dreid seg om oppgjør mellom innvandrergrupper fra Drammensområdet og lokale gjenger på Furuset.

Les også: OSLO: Slagsmål på Karl Johans gate, Storgata, Universitetsgata, Bislett og Stovner – «våpenvisitasjon» av kriminelle

Person slått ned av utenlandsk mann på Sagene

Det var så rolig i hovedstaden frem til rundt 04.00-tiden da politiet fikk inn melding om at en mann skal ha blitt slått ned i en bakgård i bydel Sagene.

Mannen skal muligens ha blitt slått så kraftig at han sliter med gjøre rede for hvem han er, sier operasjonsleder Line Skott til NTB.

Ifølge politiet skal gjerningsmannen være 170 cm høy, ha hatt kort svart hår, sort jakke av merke Helly Hansen og snakket gebrokkent svensk.

Relatert:

 

Exit mobile version