Site icon Lykten

SpareBank1 og Spleis.no lar finansiering av ny politibot bli støttet via innsamling

(Skjermbilde/Spleis.no)

OPPDATERT: Den 06.08.2020 kan vi se at spleisen er fjernet far SpareBank1/Spleis.no sine nettsider. 

Natt til søndag skal en innsamlingsaksjon for en bot fra politiet ha blitt satt opp på SpareBank1 sin nettside Spleis.no. Innsamlingen er startet etter at en islamsk aktivist og venstreekstremist skal ha plaget og forstyrret politiet sitt arbeide på Holmlia i Oslo.

Den muslimske mannen skal flere ganger ha blitt fortalt av politiet om å forlate området, uten å etterkomme ordren. Det førte til slutt til at han mottok en bot for sin oppførsel. Dette laget mannen, Ali Chishti, en video om som han la ut på sin Facebook-profil.

På Spleis.no skriver man at man samler inn for «advokatutgifter», men boten er på 8.000 og man har satt opp ønske om å få inn 20.000 kroner. Dette er ikke annet enn et forsøk på å omgå reglene for innsamling via nettsiden. Å få hjelp til å betale en advokat eller få hjelp til å betale boten går ut på det samme. Man har brutt loven og trenger penger for å dekke konsekvensene.

Les også: SpareBank1 støtter voldelige opptøyer og angrep på politiet via Spleis.no

Les også: SpareBank1 nekter menneskerettighetsorganisasjon å samle inn penger

 

Ali Chisti skal ikke være ukjent for å komme med kontroversielle uttalelser offentlig. I 2009 skal ha uttalt at han hater homofile og jøder under en tale.

Startet innsamling for boten

Etter at boten ble gitt, så valgte Asim Ghazanfar Kiyani, å starte en innsamlingsaksjon via SpareBank1 sin nettside Spleis.no. Dette selv etter at Spleis spesifikt på sine sider sier at man ikke kan bruke nettsiden til å samle inn penger for å betale bøter.

 

Nå, 14 timer senere, står fremdeles innsamlingsaksjonen på Spleis.no sine sider. Så langt har 4.438 kroner av 20.000 kroner kommet inn via 23 givere.

Exit mobile version