Site icon Lykten

Statsløs asylsøker hadde sex med to kvinner – fortalte ikke at han hadde hiv

Det er politiet i Asker og Bærum som nå har søkt og fått godkjent varetektsfengsling av en 19-årig statsløs asylsøker med begrunnelse i fare for flukt fra landet.

Asylsøkeren skal ha hatt ubeskyttet sex med minst to kvinner, hvorav en har blitt gravid.

Det er forbudt å ha å ubeskyttet sex uten å opplyse om at man er hivsmittet, noe asylsøkeren har visst siden april i fjor.

Det er ennå uklart om de to kvinnene eller barnet skal være smittet.

Politiet skal gå gjennom mannens mobiltelefonen for å se om de kan lokalisere flere kvinner som kan ha blitt offer for 19-åringens hensynsløse atferd.

Han skal ha innrømmet hiv-smitten etter å ha gjennomført samleiene. Da skal kvinnene ha tatt kontakt med politiet, som valgte å søke om varetektsfengsling av asylsøkeren.

Advokaten til asylsøkeren, Torbjørn Evjenth, sier at klienten aksepterer forlenget varetekt. Politiet ønsker å holde ham fengslet inntil en hovedforhandling kan finne sted.

Les mer: Hiv-smittet afrikaner varetektsfengslet av Oslo tingrett – kan ha smittet 13 personer

HIV/AIDS og afrikanske land

Ifølge verdenssbanken har 70 prosent av de som har HIV/AIDS på verdensbasis bakgrunn fra afrikanske land og står for den samme prosenten i dødsfall relatert til sykdommene.

Ifølge Tidsskriftet for den norske legeforeningen så utgjør afrikanske innvandrere en større andel av HIV-positive i Norge, noe som er en utfordring for helsetjenesten og samfunnet for øvrig.

Ifølge tidsskriftet så er det «særlig unge voksne kvinner som er blitt HIV-smittet av afrikanere i Norge».

Tidsskriftet nevner også at afrikanere er den største gruppen av nydiagnoserte HIV-positive  i Norge, hvorav de fleste er asylsøkere.

SKREMMENDE HØYE TALL: Ifølge Verdensbanken står Afrika for en svært stor andel av de HIV/AIDS-smittede på verdensbasis. I ni land i Afrika er minst 10 prosent av befolkningen smittet av sykdommene. (Foto: Verdensbanken).
Exit mobile version