Site icon Lykten

Stavanger: Tyrker eller pakistaner slo norsk kvinne i ansiktet under voldtektsforsøk

Politiet i Stavanger går nå ut med overvåkingsbilder fra sentrum av byen fra søndag den 4. januar, etter et grovt overfall og voldtektsforsøk.

Det var klokken 02.55 i Pedersgata at en kvinne i slutten av 20-årene var på vei hjem fra en tur på byen. Her ble hun kontaktet av en fremmed mann som fulgte etter henne gjennom sentrum og ut mot bybrua.

Mannen skal ha gjort seksuelle tilnærmelser mot kvinnen, men blitt avvist.

Da skal mannen ha blitt sint og slått kvinnen hardt i ansiktet. Ifølge politiet skal kvinnen ha fått synlige skader som følge av den blinde volden.

MISTENKT: Politiet har frigitt dette overvåkingsbildet fra Nygata 12, av en person de ønsker å komme i kontakt med. (Foto: politiet).

Fra Aftenbladet:

– Det er ikke noen fullbyrdet voldtek, men det er forhold i handlingsforløpet som gjør at vi etterforsker saken som forsøk på voldtekt, sier etterforskningsleder Ida Lise Wekre ved vold- og sedelighetsavsnittet i Rogaland politidistrikt. (Sitat slutt).

Politiet går ut med en dealjert beskrivelse av mannen: I begynnelsen av 20-årene, om lag 175 cm høy, pakistansk eller tyrkisk utseende, kortklippet hår og tredagersskjegg.

9 av 10 voldtektsmenn i Stavanger er innvandrere

NRK skal ha gått igjennom voldtektsdommer fra Stavanger tingrett de siste tre årene. Tallene overrasket politiet. 9 av 10 menn som er dømt for voldtekt i Stavanger de siste 36 månedene er ikke-etniske nordmenn.

Av 20 voldtektssaker som NRK gikk igjennom, var kun tre med norsk overgriper. 10 av overgriperne skal være afrikanere, fem er asiatere, en var polakk og tre var nordmenn.

VIL HA ÅPENHET: Sorenskriver Helge Bjørnestad vil ha åpenhet rundt voldtektene i Stavanger. (Foto: Scanpix).

Sorenskriver Helge Bjørnestad ved Stavanger Tingrett mener det er viktig å ha åpenhet rundt tallene og overgriperne sin etniske bakgrunn.

Halvparten av de dømte i voldtektssaker i Stavanger de siste tre årene har afrikansk opprinnelse. Bjørnestad mener det er viktig at tallene blir kjent, og årsaken diskutert:

– Det ligger åpenbart en forklaring i forbindelse med kvinnesyn, respekt og integritet. Men det er neppe den fulle forklaring, sier han.

Av 49 anmeldte voldtekter i Stavanger i 2009 var hele 19 overfallsvoldtekter. Langt de fleste gjerningsmennene ble utpekt som ikke-vestlige.

Ikke bare overfall og gjengvoldteker hvor utlendinger er overrepresentert

NRK kan også melde at utlendinger er overrepresentert i alle typer av voldtekter som registreres, inkludert «sosiale sammenkomster» og «familierelasjoner» i Stavanger.

Fra NRK Rogaland:

Syv av de 18 sakene som var oppe for tingretten i løpet av de tre årene fra 2009 til 2011, var overfallsvoldtekter. Ikke-vestlige er overrepresentert både i overfallsvoldtekter og voldtekter som har skjedd under sosiale sammenkomster eller i familierelasjoner. (Sitat slutt).

Taxi-voldtektene

Stavanger skal fra 2007 til 2011 ha hatt ti voldtektssaker der byens drosjesjåfører var overgriperen. Så langt Frieord.no har kunnet se fra de svært mange omtalene i blant annet Aftenbladet skal en majoritet, hvis ikke nær sagt alle taxi-voldtektene være utført av utenlandske menn. Noen av disse skal ha hatt norsk statsborgerskap.

STAVANGER SENTRUM: Her på drosjeholdeplassen i Stavanger sentrum skal flere av de voldtatte kvinnene ha startet turen sin. (Foto: Google maps).

Utlendinger

Fra Aftenbladet.no:

Fellestrekket er at alle gjerningsmennene blir oppgitt å være av utenlandsk opprinnelse. Her er noen av de uoppklarte taxivoldtektssakene:

Her er et utdrag av sakene omtalt i Aftenbladet om taxi-voldtektene:

Relatert:

– To utlendinger siktet for voldtekt i Stavanger

– 1000 muslimer på ramadan-avslutning i Stavanger

Exit mobile version