Site icon Lykten

Sterk motstand mot asylmottak på Randaberg – hundrevis møtte frem

TOR BREKKE. Administrerende direktør i Hero mente at man må veie opp lokalbefolkningens behov for å ha badestrand og friluftsområde mot behovet for å innkvartere folk i nød.
TOR BREKKE. Administrerende direktør i Hero mener at man må veie opp lokalbefolkningens behov for å ha badestrand og friluftsområde mot behovet for å innkvartere folk i nød.

Administrerende direktør i asylbedriften Hero, Tor Brekke, hevdet på informasjonsmøtet med lokalbefolkningen at de ikke hadde noe å frykte, skriver NRK.

Han påsto at alle bekymringer forsvinner etter at mottaket har kommet på plass.

– Slik vi i Hero som har jobbet med flyktninger og asylsøkere i mange år kjenner dem, er asylsøkerne veldig annerledes enn det innbyggerne her frykter at de er, sier Brekke.

Sterk motstand

Møtelokalet var stappfullt og flere hundre hadde møtt opp, da det ble holdt informasjonsmøte om et nytt asylmottak på Randaberg.

UDI, politiet og Hero, sammen med flere kommunepolitikere, var til stede for å berolige lokalbefolkningen.

Det fungerte derimot dårlig og innbyggerne sa tydelig ifra at de ikke ønsket et asylmottak i strandsonen.

Innbyggerne var blant annet svært bekymret over at mottaket kommer til å ligge ved badestranden rett i nærheten av en barnehage.

NRK skriver:

– Viste Strandhotell ligger rett ved stranden og er en av perlene i Randaberg. Små barn løper rundt her, og det er et område tilgjengelig for alle. Da er det klart det blir engasjement når de foreslår å gjøre det om til asylmottak, sier en småbarnsmor som bor i området.

I tillegg skrev 113 naboer under på en protest mot å starte asylmottak på Randaberg.

Mulig løsning

En gruppe investorer har i løpet av onsdagen gitt et tilbud til hotelleieren, der de har tilbudt seg å fortsette hotelldriften hvis hotellet ikke skal brukes til asylmottak.

Voldtekter

Like før jul ble en kvinne voldtatt av det som skal være en nordmann og en person av utenlandsk opprinnelse i sentrum av Randaberg.

Natt til søndag 31. januar ble en annen kvinne voldtatt av to menn i Randaberg. Lokalavisa opplyser at den ene mannen er av utenlandsk opprinnelse, men har ikke gitt noe signalement på den andre.

Exit mobile version