Site icon Lykten

– Dette er en stor seier for oss og ytringsfriheten

Av: Thorgrim Bredesen

Det ble en enstemmig frifinnelse i tingretten og en enstemmig frifinnelse i lagmannsretten. Det viser at arbeidet vi gjør er etterrettelig.

Mange av våre kritikere, hovedsakelig på ytre venstre fløy, har kommet med mange og grove usakligheter når det gjelder Frieord. I all hovedsak har man angrepet nettsidens eksistens og ikke innholdet. Et tegn på at man ikke ønsker en reell debatt om viktige samfunnsspørsmål, men heksejakt på de som tør å utfordre meningskorridoren.

De har nå virkelig fått svar på tiltale.

I to rettsrunder har vi blitt testet og i to rettsrunder har vi seiret.

Til sammen har ti fagdommere og meddommere, i tingretten og i lagmannsretten, kikket oss nøye i kortene. Samtlige av de ti konkluderte med at den aktuelle artikkelen som var anmeldt var godt innenfor ytringsfriheten.

Les også: Knusende seier for Frieord i lagmannsretten

Aktor i saken har vært politijurist fra Drammen, Vibeke Gjøslien Martins. Hun har lagt ned mye arbeid for å få meg dømt.

På motsatt side av bordet har min advokat John Christian Elden gjort en glimrende jobb ved å tydeliggjøre jussen i denne saken. Takket være hans innsats ble det en fullstendig walk-over og dommen kunne ikke vært tydeligere.

Veien videre

Vi har store planer for Frieord.

Per dags dato er vi nok den nyhetssiden i Norge som har flest lesere i forhold til våre ressurser og antall personer som bidrar. Men det er langt fra bra nok for oss.

Det er mye som skjer i Norge som ikke er bra. Den lille toppen av isfjellet som kommer fram i riksmediene eller på den alternative siden for den saks skyld, dekker så alt for lite av virkeligheten.

Frieord sitt mål for framtiden er å begynne å grave. Å grave dypt.

Arbeidet som i dag legges ned gjøres på frivillig basis, men en dag i framtiden har vi forhåpentligvis nok ressurser til å ha ansatte på fulltid. Dette er et maraton, ikke en sprint. Riksmediene og politikerne har brukt mange tiår på sin politiske propaganda og hjernevasking. Slikt snus ikke på kort tid.

PROPAGANDA: Myndigheter og private medier har i mange tiår kontrollert informasjonen til menneskeheten gjennom aviser, TV og radio. Etter at internettet kom på 90-tallet har informasjonen fått friere ben å stå på. Det har ført til at man har avslørt en rekke alvorlige løgner fra de etablerte mediene. Frieord er et av de nye mediene som nå har vunnet frem i retten mot myndighetene for en friere nyhetshverdag. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Å bedrive ekte journalistikk krever både tid, ressurser og disiplin. For redaktøren og redaksjonen er det å sjonglere jobb ved siden av journalistisk arbeid i Frieord ikke alltid lett og det gjør at man ikke får gravet fram de sakene som virkelig skal til for å åpne øynene til det norske folk.

Med hjelp av våre lesere håper jeg derimot at vi på sikt kan skape en nyhetsside som konkurrerer med de store riksmediene både i påvirkningskraft og antall lesere. Vi har på få år skapt oss en betydelig leserskare og bidratt til en friere nyhetshverdag.

Vi er derfor svært fornøyde med at vi klarte å gi venstresiden innenfor maktsystemet et nederlag i retten. Og legg gjerne merke til den totalte mangelen på dekningen av saken i riksmediene, en sak som både er aktuell og prinsipielt viktig.

Vi håper å være med dere i mange år fremover!

Exit mobile version