Site icon Lykten

Kosovoalbansk Storhamar-spiller slo ned motspiller – etterforskes av politiet

OPPDATERT: Frieord har valgt å fjerne Storhamar-spillerens navn fra artikkelen etter ønske fra spilleren og hans advokat. Ved en eventuell dom, så vil navnet kunne komme opp igjen.

Et legevakt-besøk med sprukket leppe og utslått tann er resultatet for Ottestad-spilleren Sebastian Solberg etter møtet med en Storhamar-spilleren.

Det var i 2. omgang at Storhamar-spilleren mistet besinnelsen etter en duell ved cornerflagget.

Han fikk direkte rødt kort etter nedslåingen og må nå belage seg på både politietterforskning og en god stund vekk fra fotballen.

Les også: Fotballtrener: «Begynner å bli lei flerkulturell fotball»

Fra TV2.no:

Ifølge HA sprutet det blod fra munnen hans. Flere av Solbergs lagkamerater kom løpende i et forsøk på å komme til unnsetning. Christian Løvås ble så sint at han prøvde å ta igjen med en hard dytt. Dermed fikk han i likhet med Storhamar-spilleren også marsjorde av dommeren.

Solberg ble kjørt til legevakta. Der måtte han sy noen sting i leppen. Siden han også knakk en tann, måtte Ottestad-forsvareren deretter innom tannlegevakta. (Sitat slutt).

Les også: 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp etter fotballtrening

Les også: Fotballturnering mellom flyktninger endte opp i masseslagsmål med jernrør og pinner

Les også: Prisbelønt Dagbladet-journalist klager over «blendahvite» norske fotballspillere

Sebastian Solberg som nå må erstatte minst en tann og gå med sydd leppe denne sommeren er svært frustrert over episoden.

Fra HA.no:

Overfor HA-sporten uttrykker han stor frustrasjon over det som skjedde.

– Det hele skjedde så fort, men jeg reagerte på at jeg ikke fikk frispark. Da jeg blir angrepet prøver jeg å forsvare meg, men jeg rekker det ikke. Så kom slaget.

– Hva tenker du om at dette skjedde på ei fotballbane?

– Det er sjokkerende. Her forbereder vi oss til kamp og gleder oss, så skjer dette. Dette hører ingen steder hjemme. Og det skal i hvert fall ikke skje på ei fotballbane.

– Vil du politianmeldet episoden?

– Det har jeg ingen kommentar til nå, sier Solberg til HA-sporten. (Sitat slutt).

Les også: Asylsøkere angrep dommeren under fotballturnering

Les også: Muslimsk fotballspiller med rasistisk hets mot kvinne på flyplass

Storhamar-spilleren har i etterkant av hendelsen kommet med en unnskyldning.

Fra ABC Nyheter:

– Jeg vil komme med en unnskyldning for det som skjedde på Ottestadbana tirsdag. Unnskyldningen går til spilleren, til Ottestad Fotball, til Storhamar Fotball, til med- og motspillere og generelt alle som er glade i fotball. Det som skjedde i går er helt uakseptabelt. Jeg er veldig lei meg og fortvilet. Det eneste jeg kan gjøre er å beklage på det sterkeste fra min side, sier spilleren til HA. (Sitat slutt).

Storhamar vil nå avvente å se hva de skal gjøre videre. Det er iallefall klart at Vitija ikke får delta på treninger eller kamper med klubben på ubestemt tid.

Les også: Brukt som forbilde på vellykket integrering – arrestert for terrorisme

Les også: Saudi-Arabia nektet å hedre terrorofre under VM-kamp i Australia

 

Exit mobile version