Site icon Lykten

Sverige i innvandringssjokk

En ny prognose fra Migrationsverket som er på vei i løpet av torsdagen vil vise at man har feilberegnet kraftig i antallet asylsøkere som vil komme Sverige i løpet av 2014. Samtidig er det ventet at myndighetene vil måtte øke bevilgningene fra staten med flere milliarder kroner for å dekke de uventede utgiftene. Nyheten ble sendt på SVT på onsdag kveld.

Frem til juni i år hadde Migrationsverket fått inn nesten 32 000 asylsøknader, men antallet har aksellerert i løpet av sommeren. Derfor tror myndighetene ikke lenger på at den prognosen som ble utregnet i begynnelsen av året vil holde.

Opptil 90 000 asylsøkere

I begynnelsen av året uttalte Migrationsverket at de hadde kapasitet til å ta imot 59 000 asylsøkere under 2014. Den nye prognosen, som ennå ikke er helt fastslått, forteller at det nye tallet vil lande på mellom 80 000 og 90 000 asylsøkere. Kostnadsøkningen for den sterke veksten ventes å bli minst tre milliarder kroner.

Det er ventet at asylsøkerne først og fremst vil komme fra Syria og Eritrea. Syrerne lokkes til Sverige fordi de automatisk får oppholdstillatelse om de skulle klare å komme seg til landet. I Eritrea, der det ikke er krig, lokkes man istedenfor med å reise til Sverige på grunn av de generøse utbetalingene fra staten som venter på nyankomne innvandrere til landet.

FULLE BUSSER: Norge eller Sverige neste? Bildet viser eritreere som går på en buss i Barentu i Eritrea. Så langt denne sommeren har det ifølge Migrationsverket i Sverige kommet mellom 500 og 1000 eritreere til Sverige hver eneste uke. Det skal være den svenske velferden og et liv i relativ rikdom på de svenske skattebetalernes regning som lokker eritreerne til å flytte til Norden. (Foto: Charles Roffey)

Masseinnvandringen er en straff fra koalisjonsregjeringen og miljøpartiet

Hovedårsaken til at Sverige tar imot så mange innvandrere er samarbeidet mellom den sittende regjeringen og miljøpartiet, som har som mål å ha åpne grenser til landet. Den første liberale innvandringspolitiske avtalen ble underskrevet våren 2011 og har blitt fulgt av flere lignende avtaler de senere år.

En av av grunnen til koalisjonsregjeringen sin ekstremt åpne innvandringspolitikk skal ifølge statsminister Fredrik Reinfeldt være å «straffe» den delen av befolkningen som har stemt på det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna.

«Effekten av SD (Sverigdemokraterna) var at vi fikk en politisk motsatt retning», forklarte statsminister Reinfeldt triumferende i en tale høsten 2012, etter at Sverigedemokraterna fikk nok stemmer til å komme inn i den svenske riksdagen.

SD har for tiden 13.5 prosent av stemmene ifølge den siste undersøkelsen gjort av Sentio, og er dermed det tredje største partiet i Sverige.

Norske tall

I Norge tar vi imot mellom 10 000 og 11 000 asylsøkere hvert år. Omtrent halvparten av disse kommer fra Syria og Eritrea. Disse har henholdsvis 98 og 94 prosent innvilgelsesprosent på sine asylsøknader.

For første halvår av 2014 kommer familieinnvandringstillatelser som utgjør 3 000 personer, oppholdstillatelser for arbeide med 1 500 innvilgelser, EØS-registreringer med formål arbeide på 15 000 personer og til slutt visuminnvilgelser, som er nesten 80 000 personer. (Kun topp 10-land medregnet).

 

Exit mobile version