Site icon Lykten

Syrisk flyktning dømt til fire og et halvt års fengsel for voldtekt av 16-årig norsk jente

Fra Haugesunds Avis:

Ett år av straffen er gjort betinget. Tingretten har også bestemt at mannen må betale 175.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta, som i dag er 16 år gammel.

Mannen erkjent å ha hatt seksuell omgang med jenta da de tilfeldigvis møttes på Eidevegen, men hevdet i retten at det var frivillig også fra jentas side.

– Like ved krysset på Eidevegen skubbet han henne mot et tre, hun ble lagt i bakken, han tok av henne buksen, dro ned bodyen og kysset henne, står det i dommen.

Deretter tvang han henne til oralsex, og hun turte ikke lenger å gjøre motstand. Deretter hadde de seksuell omgang, før han avsluttet med å si «Yes, ok, it’s good now».

– Fornærmede var livredd, tok på seg klærne og gikk fra stedet, skriver retten.

Overgrepet har satt sitt tydelige preg på jentas hverdag, og hun har hatt et betydelig fravær på skolen samt gått ned i karakterer etter hendelsen. Hun bruker også fortsatt medisiner for å kunne sove skikkelig om nettene.

En rapport fra Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) forteller at hun har klare tegn på posttraumatisk stressyndrom (PTSD).

Mannen var tre uker før sin 18-årsdag da han begikk overgrepet, og retten kan ikke se noen andre formildende omstendigheter enn hans unge alder når de skal utmåle straffen.

– Seksuallovbruddet er altfor alvorlig til det, skriver retten.

Den domfelte mannen er født og oppvokst i Syria, og kom til Norge i 2016. Han ble ikke varetektsfengslet før halvannen måned etter overgrepet fordi politiet mente først det ikke var grunnlag for det. Da oppholdt mannen seg fortsatt på Karmøy. (Sitat slutt).

Exit mobile version