Site icon Lykten

To somaliere voldtok norsk student i Trondheim – kun en ble dømt

Dommen mot den 34 år gamle somaliske mannen falt den 14. april i år. Han ble av Frostating lagmannsrett dømt til fengsel i fire år. Mannen ble først dømt i Sør-Trøndelag tingrett, men valgte å anke dommen. Straffen ble den samme i lagmannsretten som i tingretten.

Voldtekten fant sted for nesten to år siden.

Det var natt til mandag 18. august 2014 at den unge kvinnen var med på fadderuka for nye studenter i Trondheim.

Hun var ute på byen og var med de andre studentene i en «bar-til-bar» runde, som er vanlig for nye studenter å være med på.

På utestedet Sirkus i Trondheim møtte hun en somalisk mann, som inviterte henne med på nachspiel. Kvinnen skal da ha vært svært beruset og takket ja til å bli med.

Det var derimot ikke noe nachspiel og den somaliske mannen dro den unge kvinnen med seg hjem til den nå dømte 34 år gamle somaliske mannen.

Der skal de ha fortsatt å skjenke den unge kvinnen til hun ble så beruset at hun sovnet.

Da skal de to ha voldtatt henne både vaginalt og analt.

Psykiske problemer

Den unge kvinnen har hatt store psykiske problemer etter voldtekten og har blant annet måtte avslutte studiene sine. Hun har også slitt med selvmordstanker.

Dom

Det ble funnet sædrester etter begge mennene inne i kvinnen.

Den ene av somalierne fikk derimot frafalt tiltalen mot seg, da han anses som strafferettslig utilregnelig. Han er derfor å anse som en fri mann.

Den andre somaliske mannen. En 34 åring, med lovlig opphold i Norge, ble dømt til fengsel i fire år. I tillegg må han betale kvinnen 150.000 kroner i erstatning. Han har hele tiden nektet for å ha voldtatt kvinnen, men hevder at det var frivillig.

Kilde: Frostating lagmannsrett

Exit mobile version