Site icon Lykten

Triste Vadsø-topper etter nedleggelse av asylmottak

Akkurat nå står omtrent halvparten av de 300 kontraktfestede plassene ved asylmottaket i Vadsø tomme, ifølge iFinnmark. En trist beskjed for byen mener både iFinnmarks redaktør Anniken Renslo Sandvik, Vadsøs ordfører Hans-Jacob Bønå (Høyre) og Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Helga Pedersen.

«Dette syns jeg er trist. Det er en skikkelig trist nyhet, som kom helt uventa, helt ut av det blå», sier ordføreren til iFinnmark. Det samme mener avisens redaktør, som minner om at det i år er 25 år siden det tidligere sykehuset ble omgjort til asylmottak. Hun er i likhet med ordføreren opptatt av de mange negative konsekvensene hun mener det vil få for den lille byen med 6154 innbyggere at det blir færre asylsøkere i bybildet, og lister opp problemene byen nå vil få:

«Det vil bli færre barnehagebarn og skoleelever, færre som har behov for legehjelp, færre som handler i butikkene. Næringsaktører som i dag leverer tjenester til mottaket, mister en kunde. Og medlemsmassen i lag- og foreninger krymper, vi vil se færre barn på brytematta, færre barn på håndballbanen».

Og hun mener asylmottaket har bragt med seg mye positivt: «I takt med at årene har gått på Oscarsgata Mottak, har også Vadsø kommune tilpasset seg det faktum at byen stadig får nye beboere fra krigsherjede områder. Både barnehagene, grunnskolen, helsetjenesten og barnevernet har bygget opp kompetanse på området, kompetanse som selvfølgelig også er relevant når kommunen bosetter flyktninger; personer som har fått ja på asylsøknaden sin. Også utenfor det tradisjonelle tjenestetilbudet har kompetansen vokst, ikke minst hos idrettslagene, som har blitt flinkere og flinkere på å inkludere beboerne på asylmottaket».

Derfor mener hun at nedleggelsen kommer som en overraskelse for omgivelsene. Det samme mener APs kommunalpolitiske talskvinne, Helga Pedersen, som reagerer på UDIs avgjørelse om å legge ned asylmottaket i Vadsø. Hun har sendt en krass mail til innvandringsministeren der hun stiller spørsmål ved avgjørelsen, skriver iFinnmark.

Les også:
Hvem står bak? Slagsmål og drapstrusler ved barneskole i Vadsø
Norsk kvinne voldtatt av to menn av utenlandsk opprinnelse i Vadsø
Personer av utenlandsk opprinnelse i masseslagsmål i Vadsø
–  Ønsker moské velkommen til Vadsø

Exit mobile version