Site icon Lykten

Tsjetsjener dømt for legemsbeskadigelse og narkotikaforbrytelser

Det var på en privatfest at 23-åringen utførte vold og kom med grove trusler. Tsjetsjeneren har en norsk kjæreste og skal ha blitt fornærmet over at en av festdeltakerne hadde pratet med henne.

Rett etter at 23-åringen ankom et privat vorspiel slo han til den fornærmede og sa: «Hva gir deg rett til å snakke med dama mi? Jeg skal snakke med deg!»

Han skal så ha skallet til den unge mannen så han måtte sy fem sting i haka.

To andre festdeltakere skal ha klart å holde tsjetsjeneren fast. Da skal han ha kommet med trusler om at han skulle «strømme», «drepe» og «voldta» de andre på festen.

Etter at 23-åringen hadde roet seg ned skal han derimot ha gått ut i bilen og hentet en hammer.

Han skal så ha truet de andre festdeltakerne med denne før han dro fra stedet.

Han sendte deretter samme kveld sms-er til en av de andre vorspieldeltakerne. I den ene sms-en stod det: «Ta opp mobilen nå! Ellers så fucker jeg deg også opp». I en annen stod det: «Jeg skal knuse trynet ditt!»

Den samme som hadde mottatt meldingen, samt to av hans kamerater, ble stoppet da de en stund etterpå passerte tiltaltes bil. Den ene av kameratene ble slått med flat hånd, og 23-åringen ville ha opplysninger om hvem som hadde holdt ham fast på vorspielet.

Den 23 år gamle tsjetsjeneren ble i tillegg dømt for kjøring av motorvogn i påvirket tilstand, verbal forulemping av polititjenestemann og oppbevaring av 1,8 g hasj.

Samfunnsstraff

23-åringen ble i Follo tingrett dømt til fengselsstraff. Borgarting lagmannsrett finner derimot at tiltalte er inne i en «bemerkelsesverdig og positiv utvikling».

Noe av bakgrunnen for dette er en skriftlig erklæring som en spesialist i klinisk psykologi har lagt fram from retten.

Psykologen har fulgt familien til den tiltalte i en årrekke og erklæringen er avgitt i anledning et varsel om mulig utvisning.

«En vesentlig grunn til at A havnet inn i negative miljøer var at han ble kraftig mobbet på skolen da han kom til Norge. Han kom til et nytt land og ble møtt med slag, spark og verbal mobbing. Han lærte derfor tidlig å forsvare seg. [ … ] Vi vet også at mange ungdom fra ikke-norske kulturer da søker beskyttelse og identitiet i subgrupper og en negativ identitet. A har først gått veien fra mobbing til «negativ» identitet, dernest har han klart å snu sin utvikling det siste året. Dette er en bragd av ham, han arbeider, har norsk kjæreste, fremtidsplaner og opplever seg integrert i Norge.»

På bakgrunn av denne erklæringen og rettens vurdering ble den 23 år gamle tsjetsjeneren dømt til 420 timers samfunnsstraff.

23-åringen, som er bosatt på Nesodden, har også en tidligere dom for legemsbeskadigelse.

Relatert:

– Dømt for å ha slått politimann – fikk lav straff på grunn av negative opplevelser fra hjemlandet

– To av tre asylsøkere fikk opphold

– 759 200 innvandrere i Norge -halvparten av befolkningen vil ha full stopp

– 84 prosent av asylsøkere uten ID-papirer

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– 77-årig pensjonist kastets ut for å gi plass til flyktninger og asylsøkere

– «Iløpet av noen år vil det trolig være 1.000 somaliere i Horten»

– Arbeiderpartiet vil hente utviste asylsøkere tilbake til Norge

– Flere asylsøkere vil få opphold i Norge

– Flere asylsøkere til Europa og Norge

– Nye asylsøkere skal puttes i teltbyer

Exit mobile version