Site icon Lykten

Tyrkisk Ap-politiker i Drammen ber andre tyrkere boikotte lokalavis

I stedet for å ta selvkritikk raser derimot de tyrkiske miljøene i Drammen over at lokalavisa våger å rette et kritisk søkelys mot dem.

Hentet fra Drammens Tidende 17. november:

Nestleder i Drammen Senterparti, Tayfun Candogan, har opprettet og er administrator for to norske Facebook-sider for MHP-Norvec. Han er også medlem av Drammen Tyrkiske kulturforening, en forening som hyller MHP og De grå ulver i sine lokaler.

MHP beskrives som et tyrkisk ultranasjonalistisk, fascistisk parti. Som Drammens Tidende skrev tirsdag er De grå ulver kjent som ungdomsorganisasjonen til partiet.

Gruppa De grå ulver har en historie som en paramilitær organisasjon som skal ha stått bak over 700 registrerte drap i Tyrkia på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet. De knyttes også til nyere attentat blant annet i Sverige og Tyskland.

På Tyrkisk kulturforening sine lokaler i Drammen henger det blant annet et flagg med MHPs logo samt et skilt med teksten: «Tyrkia for tyrkere».

Advarer mot tyrkisk fascistisk organisasjon i Drammen

MHP. I det tyrkiske nasjonalistpartiet jobbes det for et «Tyrkia for tyrkere» i tillegg til at drømmen om et Stor-Tyrkia ikke ligger langt under overflaten. Partiet har stor støtte blant tyrkiske miljøer i Norge.

Antityrkisk

Den tyrkiske kulturforeningen i Drammen hevder i et leserinnlegg, etter avsløringene, at det pågår en antityrkisk journalistisk i Norge.

– Den siste perioden har det pågått en sterk antityrkisk journalistikk i Drammens Tidende og andre medieorganer i Norge. Dette fører dessverre til krenkelser av enkeltindivider, foreninger og det tyrkisk-norske samfunnet generelt.

Ny avsløring

I går kom nyheten om at en Arbeiderparti-politiker, Havva Cukurkaya, i Drammen Bystyre oppfordrer norsktyrkere til å boikotte lokalavisen Drammens Tidende.

Oppfordringen ble fremsatt i en diskusjon på Facebook-gruppen «Norsk-tyrkere», som har mer enn 3.400 medlemmer, skriver Drammens Tidende.

Boikott-oppfordringen er på tyrkisk, men Drammens Tidende bringer følgende oversettelse:

«Kjære venner, jeg oppfordrer dere videre til å støtte avisen «Dagsavisen Fremtiden» ved å bli abonnenter. De skriver aldri noe negativt om tyrkerne. De prøver alltid å beskytte tyrkerne. Og for de av dere som abonnerer DT avisen, oppfordrer jeg til å avslutte sine medlemskap».

Reagerer

Drammen Arbeiderparti har tatt avstand fra uttalelsen og krever at Havva Cukurkaya enten trekker uttalelsen eller melder seg ut av partiet.

Havva Cukurkaya nekter derimot å beklage seg og hevder at hun ikke uttalte seg som AP-politiker, «men benytter meg av ytringsfriheten som en privat person».

MØTTE KONGEFAMILIEN. Havva Cukurkaya har vært et tydelig ansikt utad for turistforeningen i Drammen.

Turistforeningen

Havva Cukurkaya er blant annet blitt trukket fram som en av turheltene til Den Norske Turistforening for sin innsats i å få flere flerkulturelle til å benytte seg av norsk natur.

– Havva Cukurkaya har stor suksess med å rekruttere flerkulturelle til turer og uteaktiviteter. Hun er leder for flerkulturelle prosjekter i DNT Drammen og Omegn. I år ble hun nominert til Friluftslivets ildsjelpris for dette pionerarbeidet, skrev Turistforeningen i 2014.

I tillegg til å sitte i bystyret i Drammen for Arbeiderpartiet, jobber hun som fulltidsansatt integreringsmedarbeider for Den Norske Turistforening (DNT) Drammen og Omegn.

Relatert:

Exit mobile version