Site icon Lykten

«Uberettiget fremmedfrykt» – kronikken som har satt fyr på Norge

Kronikken starter som følger (Fra Haugesunds Avis):

Undertegnede er av den oppfatning at Norge som et rikt land både har en etisk og moralsk forpliktelse til å hjelpe mennesker på flukt. At skepsis til flyktninger og asylanter blir karakterisert som utslag av kynisme, er jeg imidlertid uenig i.

Folks fremmedfrykt i forhold til denne gruppen er høyst rasjonell og berettiget, og jeg vil forsøke å vise dette med lokale og nasjonale eksempler.

Pettersen fortsetter:

Mandagen: Tre menn fra Midtøsten i politiarresten – siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Den ene er varig utvist fra Norge pga. tidligere domfellelse for brudd på utlendingsloven og narkotikalovgivningen. Den andre fikk for noen uker siden sin andre domfellelse for ran. Den tredje har en rekke forhold på seg fra tidligere, men er blitt norsk statsborger – etter kort tid i Norge.

Han nevner blant annet voldtekter av barn:

Asylsøkere har i «lille» Haugesund de senere årene stått for en rekke voldtekter.

Senest nå i sommer ble en afghansk asylsøker dømt for voldtekt av et norsk barn. Haugesunds Avis har tidligere i vår omtalt en annen sak der tre syriske asylsøkere er siktet for voldtekt av to norske barn.

STÅR FREM: Politiinspektør Thomas Utne Pettersen sin kronikk har fått stor oppmerksomhet i norske medier. Innlegget er delt mange tusen ganger og fått mange hundre kommenterer etter kun ett døgn på nettet.

Pettersen nevner også hvordan det ser ut i norske fengsler:

På nasjonalt nivå er også tallene urovekkende.

I mars 2014 var over 30 prosent av de innsatte på Ullersmo personer med utenlandsk bakgrunn. I mars 2014 var ca. 33 prosent av alle varetektsinnsatte utlendinger.

I mars 2016 var 50 prosent av alle innsatte på Ullersmo utlendinger. En slik betydelig økning ville på de fleste andre samfunnsområder medført krav om gransking og tiltak.

Vold mot barn omtales også:

En undersøkelse fra Oslo viser at 9 av 10 som blir dømt for vold mot barn har innvandrerbakgrunn. Enkelte har latt seg overraske over at tallet er så høyt.

Undertegnede er ikke overrasket – tvert imot bekrefter objektive faktum min subjektive opplevelse. Hva gjelder familievold, er det de siste tre år avsagt 89 dommer i Oslo tingrett hvorav 82 av de domfelte har innvandrerbakgrunn.

Pettersen nevner så hvordan forventninger og realitet ikke alltid er det samme:

Når enkelte signaliserer at oppklaringsprosenten og kvaliteten i straffesaker må opp og saksbehandlingstiden ned, føyer de seg inn i rekken av et publikum og politikere som etter hvert har forventninger til politiet som ikke kan oppfylles. Dette har ikke med manglende vilje å gjøre hos politiet, men forventningene er urealistiske.

Spriket mellom virkeligheten, slik den oppleves for oss som jobber med denne type kriminalitet hver dag og de som befinner seg lang borte fra denne kriminaliteten, er nå blitt så stort at det må gjøres oppmerksom på dette.

I media rapporteres det om tips og beslag på asylmottakene som indikerer at enkelte asylsøkere har tilknytning til IS – og nå befinner seg i Norge. Dette må oppleves som skremmende for befolkningen – uten at denne frykten skal betegnes som kald og kynisk.

Pettersen avslutter med følgende:

Rettssikkerheten, velferdsstaten, tryggheten og vårt likestilte samfunn er under press – uten at en viktig faktor drøftes i tilstrekkelig grad; kriminalitet begått av utlendinger, herunder asylanter. Det som gjør meg mest bekymret, er at ikke flere er bekymret.

Kritikk fra det rødgrønne ekkokammeret

Kronikken skapte såpass stor debatt og oppmerksomhet at den fikk selveste rikssynseren Gunnar R. Tjomlid på banen. Tjomlid sin blogg har ligget i dvale det siste halvåret, fra februar til juli, inkludert gjennom alle terrorangrepene i Europa utført av muslimer og ikke-vestlige.

Noen sporadiske angrep på media som omtaler de massive seksuelle overgrepene på festivaler og fotballcuper i Sverige utført av ikke-vestlige og asylsøkere får ham ut av søvne en gang i blant, men ikke mer. (De seksuelle overgrepene på Norway Cup, samt gjengoverfallet utført av ti somaliere mot en norsk gutt ble også stille forbigått).

Men da en politimann forteller om sin hverdag og hva han anser for å være viktig å informere publikum om, da våkner venstresidens fremste våpendragere ordentlig til. For da kan man flisespikke på statistikk, tolke ord og setninger i dårligste mening og legge opp til latterliggjøring, slik bare venstresiden kan best.

Les den selverklærte halvskolerte webutvikleren og musikeren Tjomlid sitt svar til den erfarne politiinspektøren her.

Exit mobile version