Site icon Lykten

Ungdomsgjenger i masseslagsmål på Oslo S

Det er Osloby.no som denne uken skriver om at vaktselskapet Nokas nå har opplevd en eskalering i volden inne på sentralbanestasjonen. Ved flere anledninger skal ungdomsgjenger ha slåss med vektere inne på stasjonen. Vekterne skal også ha opplevd å bli truet med stikk og slagvåpen, uten å ha noe å forsvare seg med.

Flere av vekterne skal ha måttet bli sendt på legevakten etter å ha blitt angrepet av ungdomsgjengene. Sykefraværet har økt tilsvarende.

De fleste av ungdommene som oppholder seg på stasjonsområdet ruser seg og krangler om territorier hvor de selger narkotika. Flesteparten av ungdommene som er i politiets søkelys skal være av ikke-norsk opprinnelse.

Vektere kan oppleve at en mindre situasjon med noen få involvert på få minutter plutselig eskalerer til et masseslagsmål med så mange som 100 personer involvert.

MASSESLAGSMÅL: Stillbilde fra overåkingskamera under et av masseslagsmålene inne på Oslo S tidligere i år.

Fra Osloby.no:

– Når det smeller, kommer det raskt mange flere til, sier Noordjan Svedin Fronth i Uteseksjonen hos politiet.

Også Nokas er bekymret. Her er et utdrag fra en e-post sendt til politiet:

– Vi blir truet med slagvåpen, stikkvåpen og har ingenting å forsvare oss med om det skulle oppstå noe alvorlig. Hva skal vi gjøre? Nå er det slik hver eneste helg. (Sitat slutt).

Fra NRK:

– Vi ser en økt råskap blant unge som henger på Oslo S. Terskelen for å provosere og gå til fysisk angrep på våre vektere er blitt lavere enn før, sier Ronny Bjerke, driftssjef for vaktselskapet Nokas i Oslo, til NRK. (Sitat slutt).

IKKE ALLTID I NÆRHETEN: Tre politimenn skuer ut over de reisende på Oslo S. Det er kun 8-10 politimenn på gaten i Oslo til enhver tid. Dette gjør at vekterne ikke alltid kan få hjelp når masseslagsmålene oppstår inne på Norges største jernbanestasjon.

Det skal være mellom 15 – 30 ungdommer som er registrert av politiet og noen av disse er så unge som i 14-årsalderen. Politiet sier de har mannskap på patrulje på Oslo S, men at disse også skal dekke hele sentrum, slik at man ikke kan være tilstede på sentralbanestasjonen til enhver tid.

SKYLDER PÅ POLITIET: Øystein Eriksen Søreide fra Høyre mener politiet har nok penger til å få kontroll over narkotika og gjengproblemene på Oslo S.

Politikere i Oslo fraskriver seg ansvaret

Øystein Eriksen Søreide (H), som er byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo kommune, forteller til Osloby.no  at han er kjent med problemet med narkotikasalg, gjengslagsmål og umulige arbeidsforhold for vektere på Oslo S, men mener det er opp til politiet å prioritere ressursene de har fått fra politikerne.

Grov gruppevoldtekt

Frieord.no skrev denne uken på nytt om en av hovedstadens groveste gruppevoldtekter som ble startet på Oslo S. Det skal ha vært fire afrikanske menn som i juli måned plukket opp en 14 år gammel norsk jente inne på stasjonsområdet. De skal deretter ha tatt med jenta inn i en ubetjent togvogn hvor de startet en mange timer lang gruppevoldtekt som endte opp i en leilighet på Furuset.

I påvente av rettssaken er alle voldtektsmennene nå løslatt av politiet og tilbake rundt området på Oslo S.

Exit mobile version