Site icon Lykten

Utenlandsk desperado siktet for innbrudd, tyveri og drapsforsøk på to politimenn

Saken mot mannen starter i Gjøvik tingrett 26. januar, skriver Østlands-Posten.

Det var den 24. juni i fjor at den 31 år gamle mannen av utenlandsk opprinnelse ble kastet av toget i Larvik fordi han var ruset.

Etter å ha gjort et innbrudd og tatt med seg våpen og ammunisjon stjal han en bil og kjørte til Hønefoss og videre til Lunner på Hadeland.

Der blir han, og en person til som var sammen med han i bilen, oppdaget av politiet.

De to politimennene går ut av politibilen og bort til den stjålne bilen. Passasjeren i den stjålne bilen blir tatt hånd om av den ene politimannen, men plutselig trekker 31-åringen våpen og skyter mot den andre politimannen, som står ved bilen.

Han bommer og sikter så på den andre politimannen. Før han rekker å trekke av blir han selv skutt i hofta av den første politimannen som han skjøt på.

Grove trusler

31-åringen blir ikke alvorlig skadet og etter å ha blitt utskrevet fra sykehus retter han grove trusler mot politimannen som skjøt ham.

Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, gjør det klart overfor politimannens kolleger som frakter ham, at han har deltatt i to kriger før, og at det vil bli krig nå hvis ikke den aktuelle politimannen blir tatt.

Han truer med represalier og sier han har stor familie og mange venner, skriver Østlands-Posten.

Tidligere dømt

På grunn av de grove truslene ønsker statsadvokaten at de to politimennene skal vitne anonymt for å beskytte dem mot represalier.

31-åringen, som er bosatt i Buskerud, er tidligere dømt for alvorlig kriminalitet og aktor vil be om 12 års forvaring for mannen.

Exit mobile version