Site icon Lykten

Utenlandsk gjeng slo ned og ranet 70-åring på Stovner

Det er nettavisen som idag kan formidle den grove og hensynsløse volden som en 70 år gammel norsk kvinne ble utsatt for i nærheten av Stovner Senter i Oslo en sen maidag i år.

Det var midt på lyse dagen at fire ungdommer av utenlandsk opprinnelse skal ha gått opp til den pensjonerte kvinnen og slått henne rett ned. Kvinnen fikk store og alvorlige skader i ansiktet som følge av volden.

Ungdomsgjengen skal også ha stukket av med kvinnens veske.

Politiet satt inn store ressurser på å få tak i gjerningsmennene og fikk tilslutt tak i fire 17-åringer med utenlandsk bakgrunn. Blant annet skal politiet ha fått tak i overvåkingsfilm fra området der angrepet fant sted som ledet dem til voldsgjengen.

STOVNER SENTER: Over halvparten av innbyggerne på Stovner er innvandrere. Av disse har 90 prosent ikke-vestlig bakgrunn. Nå står fire ungdommer med utenlandsk bagrunn fra bydelen på tiltalebenken for et grovt overfall av en 70 år gammel kvinne. To av dem skal også ha stått bak et like grove overfall på en 92-årig kvinne.

Grovt overfall av 92-åring

Under avhør av de fire ungdommene skal politiet ha klart å nøste opp enda ett eldreran, som to av de fire ungdommene skal ha vært involvert i. Det skal ha dreid seg om et svært hensynsløst overfall av en 92 år gammel kvinne, også det på Stovner.

Fra Nettavisen:

Under etterforskningen kom det fram at to av de siktede tenåringene var med på et liknende ran i fjor.

Da ble en 92 år gammel kvinne angrepet av flere gutter, deriblant to av de siktede i saken fra mai.

– Det ble brukt grov vold, og det ble truet med skytevåpen, eller et annet farlig våpen. Dette ranet var nøye planlagt, sier Lund, som reagerer kraftig på hendelsene mot eldre, forsvarsløse personer.

– De har gått på de svakeste og det er noe av det simpleste man kan gjøre. (Sitat slutt).

STORE UTFORDRINGER: Stasjonssjef John Roger Lund har et av landets største forebyggende avdelinger for å takle kriminalitet begått av barn og ungdom med minoritetsbakgrunn. Blant annet jobber man med barnevernet og skolene. Allikevel opplever de jevnlig gateran, barneran, eldreran, overfallsvoldtekter og hærverk i bydelen.

Ifølge politiet skal retten ta stilling til om voldsutøverne skal til konfliktrådet eller møte i retten for sine forbrytelser.

Flere stygge overfall av eldre

Frieord har skrevet om flere grove overfall og ran av eldre, forsvarsløse mennesker de siste månedene. Blant annet ble en 62 år gammel mann overfalt og sparket i kroppen av det som beskrives som en «mørkhudet» person på Hauketo stasjon for to uker siden.

Tidligere i sommer skal det som beskrives som en «guttegjeng» på 7-8 personer ha slått ned en 82-årig mann i Oslo sentrum og ranet ham for verdisaker.

Bare noen dager før det ble en 89-årig kvinne overfalt av tre sigøynerkvinner på Ullevål Hageby. Kvinnen skal ha blitt lagt i bakken og fratatt smykkene sine.

I januar i år skrev vi også om den 85 år gamle mannen som ble slått ned da han hadde hentet en pizza i Narvik sentrum. Gjerningsmannen beskrives av politiet som en afrikansk mann. 85-åringen døde av skadene på sykehuset.

Rasisme nevnes ikke

Om disse angrepene var rasistisk motiverte nevnes ikke i dagsavisenes dekning av dem eller av politiet. Det ble heller ikke arrangert noen demonstrasjon eller taler fra lokalpolitikerne etter de grove overfallene eller etter drapet i Narvik.

I Namsos ble det derimot arrangert demonstrasjon og taler fra en rekke politikere, rødgrønne partier og organisasjoner etter at en syrisk ungdom kom i klammeri med en norsk gutt og hendelsen ble fanget på film.

Relatert:

– «Guttegjeng» slo ned og ranet 82-åring i Oslo sentrum

– 89-årig pensjonist overfalt av sigøynere på Ullevål Hageby

– Utenlandsk gjeng overfalt og skadet nordmann i Fredrikstad

– Utlendinger slo og sparket tilfeldig forbipasserende i Kristiansand sentrum

– Jente (11) alvorlig banket opp av muslimer på lekeland i Skien

– 85-åring døde etter å ha blitt slått ned av afrikaner i Narvik

– Utenlandsk gjeng angrep nordmenn – fikk lav straff pga. lav IQ

– Mørkhudet mann slo sovende togpassasjer i Spikkestad

– Eldre ektepar slått helseløse av innvandrere på gaten

– Øyvind (52) slått blind av utlendinger i Ålesund

– Fotballtrener etter nye voldsepisoder: «Jeg begynner å bli lei av flerkulturell fotball»

– To grove knivstikkinger i Oslo på ett døgn

– Vold mot utlending i Namsos – ingen nevner to grove gjengvoldtekter

Exit mobile version