Site icon Lykten

Utilregnelig afrikaner står tiltalt for blotting og grov vold i Harstad

Rettsaken mot den 37 år gamle afrikaneren gikk tidligere i vinter, men dom kan ikke avsies før det blir slått fast om mannen er psykotisk eller ikke, melder Harstad Tidende.

Fastlegen til mannen hevder at han er utilregnelig og har alvorlige vrangforestillinger, og at han således ikke kan fengsles. Han hevder at dette kan stamme fra da mannen rømte fra Afrika.

Afrikaneren hevder blant annet at noen er ute etter ham i Harstad og at han blant annet skal ha blitt tatt med på en ufrivillig biltur. Han har bedt politiet om hjelp flere ganger.

Politiet har derimot aldri funnet at noen er ute etter ham. Selv om politiet har forsøkt å forklare dette for ham grundig, er han ikke i stand til å ta det innover seg.

Han har blant annet uttalt at hvis politiet ikke kan hjelpe ham, så må han ta saken i egne hender.

Afrikaneren har flere ganger vært innlagt på psykiatrisk institusjon, men han har sluttet å ta medikamentene han har fått og skrevet seg selv ut.

Mannen er ikke syk nok til å bli innlagt med tvang, men han kan være for syk til å fengsles. Noe som vil si at han kan bli sluppet rett ut på gaten igjen.

En overlege ved et psykiatrisk senter i Mo i Rana vitnet også i saken og han er kritisk til fastlegens konklusjon. Overlegen hevder at afrikaneren ikke er psykotisk og at han kan fengsles.

Det kan nå gå mot full judisiell observasjon av mannen for å fastslå om han er psykotisk eller ikke.

Exit mobile version