Site icon Lykten

Utlending bortvist fra fest – hentet kamerater og stakk nordmann i halsen

Fem personer av utenlandsk opprinnelse ble natt til søndag pågrepet og sendt til arresten ved politihuset i Trondheim etter at en 18-åring ble angrepet med knust flaske. Der blir de fem nå avhørt om voldshendelsen.

– Vi mener at vi har pågrepet personen som vi mener påførte 18-åringen skadene, bekrefter operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt overfor OPP søndag morgen.

Kyllo bekrefter at den mistenkte og fire andre som ble pågrepet av politiet i Oppdal sentrum natt til søndag er av utenlandsk opprinnelse.

– De ble kjørt til arresten i Trondheim i natt, og skal avhøres videre i dag. Vi trenger å få på plass tolketjenesten før avhørene blir gjennomført, sier Kyllo.

Angrepet på fest

Politiet har dannet seg et bilde av hendelsesforløpet.

– Det vi vet er at det har vært en vennefest for ungdommer i 17 – 19-årsalderen i et privat hjem. Det var både voksne og flere barn til stede i huset. Etter hvert dukket det opp noen som ikke var invitert og det oppstod tumulter, forteller førstebetjent Per Christiansen ved Oppdal lensmannskontor

En person skal ha blitt bortvist fra festen og deretter var det flere andre personer som oppsøkte stedet. Noen knuste en flaske mot hodet til 18-åringen som deretter ble stukket i halsen med glassbiter fra den samme flasken. Ungdommen ble bragt til legevakta og måtte sy flere sting.

18-åringen var svært heldig. Han ble truffet nær hovedpulsåra i halsen og det kunne godt langt verre for ham.

Norske medier utelater informasjon om gjerningsmenn

Aftenposten og Dagbladet, samt NTB, har valgt å ikke informere sine lesere om hvem som sto drapsforsøket på 18-åringen. Det er kun lokalavisen på Oppdal som har valgt å gjengi sannheten.

Slik ser det ut for resten av Norges befolkning når de leser online-versjonen av Aftenposten.

TO ULIKE VERSJONER: Aftenposten og Dagbladet har valgt å utelate at det var utenlandske personer som sto bak drapsforsøket og at alle de pågrepne trengte tolk under avhøret. Kun lokalavisen i Oppdal valgte å gjengi sannheten. (Foto: Faksimile fra Aftenposten sin NTB-versjon av saken).
Exit mobile version