Site icon Lykten

Utlending dømt for brutal voldtekt i Oslo – «Oppførte seg som et vilt dyr»

Den var den 23. september i fjor at kvinnen hadde vært på et utested på Grønland i Oslo, skriver Aftenposten.

Der hadde hun kommet i prat med den utenlandske mannen. Da kvinnen skulle gå fra stedet slo utlendingen følge med henne.

Da de kom til Breigata skal han ha tatt tak i armen hennes og ført henne inn i en bakgård. Han la plutselig kvinnen i bakken med makt, rev av henne klærne, holdt henne og dyttet overkroppen hennes ned i brosteinene. Deretter voldtok han henne grovt heter det fra tingretten.

«Fornærmede forklarte at tiltalte endret personlighet fullstendig – fra å være alminnelig hyggelig, til et rasende vilt dyr. Hun trodde han ville drepe henne og fryktet for livet sitt», heter det i dommen.

Rettsmedisinsk rapport

– I den rettsmedisinske rapporten fra legevakten heter det at kvinnen hadde sjeldent mange skader. «Gitt utbredelse og antall skader, må man anta at det var atskillig smertefullt da det oppsto».

Kvinnen hadde store skader på hele kroppen, også i underlivet.

De fant også mannens DNA inne i kvinnen.

Nekter straffeskyld

Den utenlandske mannen (30) nekter for å ha voldtatt kvinnen. Han hevder at hun bydde seg fram for han og at skadene på kvinnen må ha kommet av et fall.

Han ble derimot ikke trodd og ble dømt til fengsel i seks år og seks måneder. I tillegg må han betale 175.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen.

Mannen bor opprinnelig i utlandet, men har sittet i varetekt i 215 dager.

30-åringens forsvarer, Alexander Behrang Mardazad, opplyser til Aftenposten at dommen skal forkynnes til mannen på hans språk i fengselet i løpet av noen dager. Først etter dette vil han ta stilling til om han anker dommen til lagmannsretten.

Exit mobile version