Site icon Lykten

Vårt Land dømt av PFU – les Lysglimt Johansens innlegg som avisen nektet å publisere

De vil tie ihjel det eneste politiske alternativet som ønsker et fritt og selvstendig Norge.

Den 1. September tok Vårt Land avstand fra meg på lederplass i avisen.

Dette skjedde dagen etter at «antirasist» og sjef for det jødiske samfunnet i Oslo Ervin Kohn, beviste påstanden min om at han har for stor makt over politikere og medier i Norge, da han gikk ut i Vårt Land og krevde at regjeringen (!) skulle ta avstand fra meg og mine «holdninger».

Falske tweets og vikarierende motiver

Kohns motiver for dette kraftige utfallet mot meg, er kraftig imøtegått og kontret i de to artiklene Hykleri og dobbeltmoral med et smil og Skyver folket sitt foran seg for å unngå kritikk av seg selv, som er publisert på Alliansens blogg.

I tillegg til dette kan nevnes at Kohn benyttet tweets fra en falsk Lysglimt-twitter for å forsøke å sverte meg samtidig som mitt tilsvar til hans opprinnelige innlegg, kom på trykk i Dagbladet.

Hva slags parti er Alliansen?

Alliansen er det eneste partiet som har en folkeavstemming om EØS som sin hovedkampsak.

EØS-avtalen er et hån mot det norske demokratiet, da nordmenn to ganger har stemt nei til EU. Allikevel har et samlet Storting innført over 12.000 (!) EU-direktiver i norsk lov siden den gang.

Både røde og blå partier dilter lydig etter med halen mellom beina når EU eller andre overnasjonale institusjoner prøver å diktere hvordan vi skal styre vårt eget land. Derfor fører de etablerte Stortingspartiene velgerne sine bak lyset, når de snakker om hva slags politikk de har tenkt å føre etter valget. Det er nemlig svært lite rom for noen selvstendig norsk politikk så lenge vi er bundet på hender og føtter av EØS-avtalen, Schengen og asylinstituttet.

Utover Alliansens verdiprogram, er partiet en demokratisk nyvinning uten sidestykke i Norge, da vi har fjernet partipisken og stiller frie kandidater som kan fronte sine egne saker, og votere i saker, etter sin egen frie overbevisning og samvittighet. At 167 av 169 Stortingspolitikere stemte for omskjæring av guttebarn i offentlig regi i Norge, bør være argument nok for at vår partimodell ikke bare har livets rett, men er tvingende nødvendig i dagens politiske Norge.

Jeg: En fristilt Alliansen-kandidat

Som førstekandidat i Alliansen har jeg kampsaker og idèer som ikke nødvendigvis alle de andre kandidatene har. Men det er mine kampsaker, og man kan enten stemme på meg, eller stryke meg, fra Alliansens liste.

Først og fremst stiller jeg til valg på det jeg kaller radikal sanndruelighet, som betyr at jeg aktivt går inn og provoserer for å røyke ut selvmotsigelser og politisk korrekte løgner og løgnere. Jeg vil hykleriet og dobbeltmoralen i det offentlige til livs. Jeg ønsker et sannere og sunnere offentlig ordskifte i Norge, der man har reell ytringsfrihet til å drøfte alle saker, uten at en Ervin eller en Vårt Land leder skal få lov å vri hele debatten over til å handle om budbringeren, fremfor å forholde seg til budskapet. Enhver som tar en objektiv titt på videoene mine om Israel, og enkelte navngitte jøder

Lysglimt Johansen skrev så videre dette innlegget etter at Vårt Land ble dømt av PFU:

Krever at Regjeringen trekker tilbake fordømmelse

Partileder i Alliansen Hans Jørgen Lysglimt Johansen og Alliansen vant i dag en viktig seier i Pressens Faglige Utvalg PFU mot Vårt Land.

Saken gjelder den sammensvergelse i en koordinerte svertekampanje som ble kjørt mot Lysglimt Johansen og Alliansen i Vårt Land på tampen av valgkampen i 2017. Sakens sammensvergelse impliserer selvfølgelig Vårt Land men også Ervin Kohn i Antirasistisk Senter samt viktigst selve Regjeringen.

Vi krever nå at Regjeringen trekker tilbake sin fordømmelse av meg fra 6. september 2017 titulert “Uakseptable ord”.

Onsdag 6. september, kun 5 dager før Stortingsvalget, gikk Regjeringen med Torbjørn Røe Isaksen og Jan Tore Sanner ut og fordømte meg og mitt parti Alliansen for det de kaller “Uakseptable ord” og “hatefulle ytringer”. Fordømmelsen ble publisert i Vårt Land på nett og papir samt på Regjeringens offisielle nettsted.

Min påstand er at det er åpenbart at Regjeringens fordømmelse med overveldende sannsynlighet må ha lagt til grunn falske Twitter meldinger fra den falsk Twitter konto som figurerte ved det tidspunktet. Den falske Twitter kontoen er vel dokumentert da Dagens Næringsliv i samme uke trykket tweeter fra den samme falske kontoen noe som er behandlet i PFU tidligere i år og beklaget av DN.

Saken begynte med at Ervin Kohn publiserte de falske twitter meldingene på sin Facebook side og deretter fikk en artikkel i Vårt Land der han ba Regjeringen “ta et oppgjør med Lysglimt Johansen”.
Vårt Land fulgte deretter opp med en leder der de følger opp at det må taes et oppgjør med undertegnede.

Det er verdt å notere at hverken Ervin Kohn, Vårt Land eller Regjeringen tok kontakt med meg om hvilken informasjon de hadde før de kom med disse krav og disse fordømmelser. Hadde de kontaktet meg ville jeg selvfølgelig kunne fortalt dem om den falske Twitter kontoen og denne saken ville vært avverget.

Ervin Kohn som tilsynelatende driver profesjonelt informasjonsarbeide har måttet slette sitt Facebook innlegg, men har ikke foretatt seg noe som helst for å rette opp den missinformasjonen som hans publisering har fulgt med seg. Jeg har vært i kontakt med både Vårt Land og Regjeringen for å informere om de faktiske forhold og be om at fordømmelsen slettes. Vårt Land har først nektet mitt tilsvar, så ignorert mitt tilsvar, Regjeringen har ikke besvart noen av mine to henvendelser.

Det fremstår som at dersom man våger å kritisere Israel, sionismen og jødedommens betydelige innflytelse at man ikke blir behandlet etter normale etablerte prinsipper og praktisk, men at man overses blir ignorert og dermed blir rettsløs. Det paradoksale er jo at dette nettopp beviser mitt poeng rundt disse betente temaer. Jeg snakker jo om dette nettopp fordi ingen andre våger å snakke om dette.

Det er skremmende at landets mektigste organ Regjeringen skal kunne fordømme en person, en partileder og et parti uten å konfrontere vedkommende med hvilket grunnlag fordømmelsen kommer av. Ytterligere skremmende at ens henvendelser om saken ignoreres slik at saken ikke lar seg rette opp.

PFU har i dag behandlet min klage mot Vårt Lands publisering av Regjeringens fordømmelse av meg.

Vårt Land ble felt på ett punkt i Vær Varsom plakaten og fikk hard drøfting rundt mulig brudd på ytterligere ett punkt. PFUs uttalelse kommer snarlig.

Denne saken bunner i den falske twitter kontoen med de falske twitter meldingene, dette er fake news og saken bunner i fake news.

Når private organisasjoner, media og Regjeringen ønsker å komme fake-news til livs er det viktig at de går føre og retter opp når de selv har agert etter å ha blitt utsatt for fake news. Ellers blir det nærmest umulig å komme fake news til livs. Dette gjelder selve de falske nyhetene, men selvfølgelig også prosessene som følger rundt de falske nyhetene. Man må vise en stor vilje til å rydde opp når falske nyheter har fått herje.

Her har vi et åpenbart tilfelle der en fjær er blitt til en høns basert på fake news. Og dette er fått skje fordi mediene og sammensvergelsen rundt dem har opptrådt kritikkverdig. Vi ser en uvilje fra partene mot å opptre redelig og å rydde opp fordi den opprinnelige fjær er politisk ukorrekt. Det er en fundamental uredelighet fra partene i å rydde opp i feil som går imot deres agendaer.

Vårt Land og dermed også implisert Ervin Kohn og Regjeringen har nå fått kritikk for håndteringen av denne saken og dermed høyst fortjente riper av PFU. Regjeringen må nå trekke fordømmelsen, Regjeringen bør også og uansett erkjenne at de burde konfrontert undertegnede med hva de hadde av informasjon før de kom med en fordømmelse av meg.

Denne seieren er en seier mot fake news og dermed en seier for oss alle.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen
Partileder Alliansen

Exit mobile version