Site icon Lykten

VG unnlater å informere om afrikanske voldtektsmenn i Oslo

INNVANDRERMILJØ RUNDT OSLO S: I følge politiet finnes det et større miljø av personer med afrikansk opphav som holder til rundt Oslo S. Disse er i all hovedsak involvert i salg av narkotika, men er også svært delaktige i den høye voldtektsstatistikken i hovedstaden. (Foto: Wasielgallery / CC BY 3.0)

(OPPDATERT 15.9.2014 kl. 15.28). I slutten av juli måned skal fire afrikanere ha plukket opp en enslig mindreårig jente på Oslo S. De skal ha tatt med henne inn i en ubetjent vogn på et lokaltog og forgrepet seg på henne. Gjengvoldtekten skal ha pågått i flere timer og politiet omtaler hendelsen som meget stygg og brutal, og ser meget alvorlig på hendelsen. Hovedmistenkt, en 18 år gammel afrikaner, skal være født og oppvokst i Norge.

Høyt prioritert

Saken skal ha vært en av de høyest prioriterte sakene hos sedlighetsavsnitter hos Oslo-politiet, på grunn av jentas unge alder og grovheten i gjengvoldtekten. Jenta skal ha blitt utsatt for gjentatte overgrep over flere timer.

Gjengvoldtekten skal ha vært så grov at den kvalifiserer til 21 års fengsel, sier Sturla Henriksbø ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til VG.

Det dreier seg om straffelovens paragraf for voldtekt etter tredje ledd – som benyttes når voldtekt er begått av flere personer i fellesskap.

Kolbkorr / (CC BY-SA 4.0)

Fire menn med afrikansk opprinnelse

Jenta skal ha blitt utsatt for en gjengvoldtekt av de fire afrikanerne på henholdsvis 18, 19, 21 og 21 år. Hovedsiktede som er 18 år, skal være født og oppvokst i Norge. Det var han som skal ha startet den timeslange gjengvoldtekten.

Jenta som er i de tidlige tenårene, skal ha informert voldtektsmennene at hun var under den seksuelle lavalderen, uten at dette endret deres atferd.

Den 4. september i år kunne politiet gå til pågripelse av den hovedmistenkte 18-åringen. Kort tid etterpå pågrep politiet 18-åringens storebror, samt to av deres kamerater. Ingen av dem erkjenner straffeskyld og sier at jenta var med på gjengvoldtekten frivillig.

VG mener leserne ikke bør vite hvem som sto bak

I VG sin omtale av saken, som går over fire artikler, her, her, her og her,  omtales voldtektsmennenes bakgrunn kun i en av dem, og da med to mindre referanser. I hovedartikkelen av idag, fire måneder senere, utelates denne informasjonen totalt. De afrikanske voldtektsmennene omtales konsekvent som «kameratene», «overgriperne», «mennene», «tiltalte» og «siktede». Selv ikke i faktaboksen som publiseres i tre av de fire artiklene informeres det om voldtektsmennenes bakgrunn. Der omtales de kun som «mann 18», «mann 19», «mann 21» og «mann 21».

OPPDATERT: De tre voldtektsmennene med afrikansk opprinnelse som ble arrestert og siktet i saken, (den fjerde har status som vitne) skal nå være sluppet fri fra varetekt og går nå løs på gatene i Oslo. Heller ikke Dagbladet som kommer med denne oppdaterte nyheten velger å omtale overgripernes etnisitet.

Exit mobile version