Site icon Lykten

Ville vesten på Vestli

Det hele begynte på tirsdag da opptil opp mot 15 utenlandske ungdommer var involvert i et masseslagsmål på Vestli T-banestasjon midt i ettermiddagsrushet. En mann i 20-årene skal ha blitt sendt til sykehus med mulige hodeskader. Politiet forklarer:

– Det er på Vestli, like ved T-banen, med mye blokkbebyggelse – så det var nok mange som så det. Vi jobber med å innhente vitner, vi har allerede snakket med flere personer. De løp til fots, vekk fra torget og derfra vet vi ikke mer om hvor de forsvant. De ble fort ute av syne for de som tipset oss. Alle personene beskrives som mørkhudede, i 18-20-åra, sier operasjonsleder Tor Jøkling til Dagbladet.

MASSESLAGSMÅL: Her utenfor Vestli T-banestasjon skal opptil 15 personer vært innblandet i et masseslagsmål. Ifølge vitner skal alle de involverte ha vært mørkhudede. (Foto: Wikicommons).

Bilbranner

Senere på kvelden fortsatte uroen og politiet fikk rundt halv tolv tiden på natten melding om to bilbranner på Vestli. Oslo brann- og redningsetat rykket ut og fikk slukket brannen. Igjen uttaler politiet seg til lokale medier:

– Det har vært mange tilfeller av bilbranner i Groruddalen. Vi er interessert i observasjoner fra vitner som kan ha sett noe på det aktuelle tidspunkt, sier operasjonsleder Rune Ullsand ved Oslo politidistrikt.

Tirsdagens brann var i Ellen Gledtisch vei.

Skyting nære skolen

Skolestarten i Norge er ikke det den engang var. Etter masseslagsmålet og bilbrannene, så eskalerte det hele til skyting med skarpe skudd i nærheten av en barneskole på onsdag.

Politiet skal ha rykket ut til det som antas å være Tokerud skole etter at det ble meldt om flere avfyrte skudd i området. Der fant politiet tomhylser som stammer fra skarpe skudd. Politiet skal da ha gjort et søk i et større område og påtruffet syv personer som man fant grunn til å pågripe.

Personene skal ha blitt funnet spredt rundt og ikke i en samlet gruppe. Alle de pågrepne skal være unge menn i 20-årene og av utenlandsk opprinnelse.

Politiet utelukker ikke at det kan være en sammenheng mellom masseslagsmålet på T-banestasjonen, bilbrannene og skytingen ved skolen.

SKYTING: Politiet meldte på sin Twitter-konto igår kveld om skyting på Vestli. Bevæpnet politi søkte i området og fant syv personer av utenlandsk opprinnelse som ble pågrepet.

Vestli-fenomen

Dette er ikke første gang Vestli er i nyhetene de siste årene. I 2011 skal oppimot 40 personer, de fleste med utenlandsk bakgrunn, ha vært involvert i et masseslagsmål inne på T-banen og på Vestli T-banestasjon.

Men vi skal bare under en måned tilbake for å finne det siste gjengoppgjøret. Den 18 august skal det ha vært masseslagsmål mellom flere ungdommer midt i et familiestrøk på Vestli. Både kniver og slagvåpen skal ha blitt brukt. To personer ble alvorlig skadet og sendt på sykehus – en av dem ble lagt i kunstig koma.

Politiet skal ha pågrepet en mann i 20-årene, mistenkt for å ha deltatt i voldsepisoden som skal ha funnet sted på en gressplen mellom blokkene i Vestlisvingen.

Innvandrere på Vestli

Ifølge en artikkel på Aftenposten skal Vestli og områdene rundt være de mest innvandrertette områdene i Oslo. Opptil 90 prosent av innvandrerne som bor på Vestli skal komme fra ikke-vestlige land. Rommen skole som hører til området har foreksempel 96 prosent fremmedspråklige elever.

Dette i kontrast med foreksempel Frogner på Oslo vest, der innvandrere ofte er fra vestlige land som USA og Sverige.

NESTEN INGEN NORSKE ELEVER: Rommen skole utmerker seg med å ha 96 prosent fremmedkulturelle elever.

Frieord.no har tidligere omtalt hvordan flere av bydelene i Oslo nå er minoritetsbydeler for nordmenn.

Exit mobile version