Site icon Lykten

Vold mot utlending i Namsos – Ingen nevner to grove gjengvoldtekter

Trønder-Avisa fikk torsdag tilsendt en video fra advokatkontoret Christensen, Ertsaas, Kjøren og Smalås. Opptaket viser en voldsepisode som skal ha skjedd i Namsos natt 5. juli. Opptaket er også sendt til politiet. Det er også lagt ut og delt av mange ungdommer på Facebook.

Lokalavisa Adresseavisa hevdet bombastisk at voldsepisoden var rasistisk motivert. Ungdommen som er siktet for volden hevder derimot at det var en uoverensstemmelse mellom de to i forkant av episoden.

Den syriske asylsøkeren fikk ingen alvorlige skader etter slåsskampen.

Les også: Angrepet mot Jacob Kuteh ikke rasistisk ifølge retten

Markering

OPPRØRT. Fatima Almanea har tatt initiativ til en markering mot hatkriminalitet i Namsos, søndag klokken 17:00.

AUF og Fatima Almanea arrangerer i dag en markering mot hatkriminalitet og vold i Namsos som en reaksjon på episoden den 5. juli.

Fatima Almanea ble kjent etter at hun gikk til angrep på musikeren Hans Rotmo i en kronikk i landets aviser. Kronikken het: «Jeg er loppa du snakker om, jeg er lusa».

Til Trønder-Avisa sier hun i forbindelse med dagens markering:

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Dette er bilder som ikke hører hjemme i Norge. Jeg blir sjokkert og det er ikke måte på skuffelse og sorg jeg kjenner.

Til Namdalsavisa sier hun:

– Jeg reagerte sterkt på det jeg så og ringte til AUF for å høre om det i regi av oss kunne arrangeres en markering i Namsos. Alle jeg snakket med var positive, sier Almanea om markeringa som vil ta sted på Festplassen i Namsos sentrum i morgen.

Les også: Jente (11) alvorlig banket opp av muslimer på lekeland i Skien

Gjengvoldtekt 1

Den 18. februar 2013 sto fire utenlandske ungdommer tiltalt for gjengvoldtekt av ei 12 år gammel norsk jente i Namsos.

Jenta hadde blant annet blitt voldtatt på lekeplassen på barneskolen der hun selv var elev.

AKTOR. Kaja Strandjord mente den 12 år gamle jenta hadde hatt frivillig sex med de fire ungdommene.

De skal ha møtt og forgrepet seg på den unge jenta sammen hele tre ganger. Jenta skal blant annet ha blitt voldtatt av de fire inne på barneskolen. Hun skal ha blitt misbrukt i inngangspartiet på skolen og i et huskestativ. Hun skal også ha blitt voldtatt i det som betegnes som et «lekehus».

De tiltalte var henholdsvis 15, 16, 17 og 18 år da voldtektene fant sted.

Anders Kjøren var bistandsadvokat for den unge jenta. Han beskrev saken: «Dette er en av de mer alvorlige sakene vi har sett på lenge. Overgriperne var flere og det er snakk om gjentatte anledninger».

Samfunnsstraff

Alle de fire utlendingene erkjente å ha hatt sex med den 12 år gamle jenta.

De fire nektet imidlertid straffeskyld, og hevdet at jenta selv deltok frivillig.

Les også: Afrikanere slipper gjengvoldtekt-tiltale etter grov voldtekt av mindreårig norsk jente

DOMMER. Lisa Elin Bech var enig med aktor og dømte tre av overgriperne til samfunnsstraff.

Tre av kameratene ble funnet skyldig i gjentatte samleier og overgrep mot jenta. Retten fant det skjerpende at flere av overgrepene skal ha skjedd i fellesskap. Den betydelige aldersforskjellen mellom partene blir også trukket fram i skjerpende retning.

Dommen mot de fire utlendingene var derimot svært overraskende.

Tre av de tiltalte ble dømt til samfunnsstraff på mellom 130 og 210 timer. Den fjerde av ungdommene ble frikjent, men ble samtidig dømt til å betale oppreisning til jenta som ble utsatt for overgrepene. De fire måtte til sammen betale 130.000 kroner til den lille jenta.

Både aktor Kaja Strandjord og dommer Lisa Elin Bech trodde på de tiltalte. Tingretten fant at den 12 år gamle jenta frivillig hadde hatt sex med de fire utenlandske ungdommene hele tre ganger.

Verken VG, Dagbladet, NRK, ABC nyheter, Aftenposten, TV2 eller Nettavisen nevnte med ett eneste ord at tingretten i Namsos fant det troverdig at en 12 år gammel jente hadde sex med fire ungdommer samtidig ved tre ganger ulike anledninger.

Les også: 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp

Gjengvoldtekt 2

Den 3. november 2013 ble en norsk kvinne i 20-årene overfalt og voldtatt av to menn av utenlandsk opprinnelse i Namsos.

Det var en venninne av den unge kvinnen som kontaktet politiet og de to utenlandske mennene, som begge hadde bosted i Namsos, ble pågrepet kort tid etterpå.

NAMSOS. Namdalsavisa og Adresseavisa intervjuet ungdom om rasismeproblemet i Namsos.

Etterspill

Da en ung syrisk asylsøker ble banket opp av en norsk ungdom i Namsos, hoppet et unisont norsk pressekorps på den konklusjonen at det dreide seg om rasisme. Det samme gjorde AUF som nå arrangerer en markering i byen mot hatkriminalitet.

Da en 12 år gammel jente ble gjengvoldtatt av fire utlendinger var det ingen som skrev om det utenfor Trøndelag. Det var heller ingen som reagerte da tre av dem fikk samfunnsstraff og den fjerde ble frikjent, siden retten var usikker på alderen hans.

Les også: Somalier voldtok 11-årige Ida – fikk 22 timers samfunsstraff

Det var heller ingen markeringer eller store avisoverskrifter da en ung kvinne ble gjengvoldtatt av to utlendinger det samme året.

Det var heller ingen som spekulerte i om det kunne ligge rasisme bak, da begge ofrene var norske og alle overgriperne var av utenlandsk opprinnelse.

Det har ikke lykkes Frieord å komme i kontakt med  Fatima Almanea eller noen andre fra AUF i Nord-Trøndelag for en kommentar.

Politiske organisasjoner deltar

Her er en liste over de politiske organisasjonene som har bestemt seg for å delta på markeringen «mot vold og hat» på søndag klokken 17 i Namsos sentrum:

Nord-Trøndelag Arbeiderparti

Nord-Trøndelag Unge Høyre

Grønn Ungdom Nord-Trøndelag

Nord-Trøndelag Rød Ungdom

Namsos Ungdomsråd Nord-Trøndelag

Sosialistisk Venstre Nord-Trøndelag

Sosialistisk Ungdom

Ingen av organisasjonene arrangerte demonstrasjon når den norske 12-årige jenta eller kvinnen nevnt ovenfor ble gjengvoldtatt av utlendinger.

REAGERER: Gina Berre fra AUF, reagerer med demonstrasjon og tale når hun ser en nordmann i et basketak med en innvandrer, uten å vite foranledningen til hendelsen. Når en 12 år gammel norsk jente ble gjengvoldtatt av fire utenlandske ungdommer i den samme byen, holdt ingen fra Arbeiderpartiet tale.

Relatert:

– Utlendinger slo og sparket tilfeldig forbipasserende i Kristiansand sentrum

– «Guttegjeng» slo ned og ranet 82-åring i Oslo sentrum

– Utenlandsk gjeng overfalt og skadet nordmann i Fredrikstad

– Jente (11) alvorlig banket opp av muslimer på lekeland i Skien

– 85-åring døde etter å ha blitt slått ned av afrikaner i Narvik

– Utenlandsk gjeng angrep nordmenn – fikk lav straff pga. lav IQ

– Mørkhudet mann slo sovende togpassasjer i Spikkestad

– Eldre ektepar slått helseløse av innvandrere på gaten

– 89-årig pensjonist overfalt av sigøynere på Ullevål Hageby

– Øyvind (52) slått blind av utlendinger i Ålesund

– Fotballtrener etter nye voldsepisoder: «Jeg begynner å bli lei av flerkulturell fotball»

Exit mobile version