Site icon Lykten

Voldtektsdømt og pedofil iraker rømte igjen

Fredag den 13. mars angrep den 30 år gamle irakiske mannen en ansatt og rømte fra psykiatrisk avdeling ved Lovisenberg sykehus i Oslo. Han brukte et brekkjern til å slå ned en sykepleier.

Dette er derimot ikke første gangen den svært farlige mannen har rømt. I løpet av få måneder har han rømt hele tre ganger fra sykehuset. Mannen har en lang historie med å rømme fra både politi og psykiatriske sykehus.

Han står blant annet bak en gisselsituasjon på Kongsvinger i desember 2010, da han tok to fengselsbetjenter som gisler. Etter en lengre gisselsituasjon rømte han i bilen til den ene fengselsbetjenten.

Mannen er domfelt en rekke ganger, for blant annet voldtekt og seksuelle overgrep mot mindreårige.

Ikke fengsel

30-åringen er en svært farlig psykiatrisk pasient og kan derfor ikke dømmes til fengselsstraff.

Etter å ha rømt fra Lovisenberg sykehus 13. mars, der han var innlagt etter en dom på tvungent psykisk helsevern, ble han pågrepet av politiet etter fire dager på rømmen. Pågripelsen fant sted på Årnes og den væpnede aksjonen var en av de mest omfattende på flere år i Romerike politidistrikt.

Dette er tredje gangen mannen rømmer fra sykehuset siden romjulen.

Politiet har nå åpnet etterforskning av Lovisenberg sykehus og en overlege ved sykehuset for overtredelse av helsepersonelloven og arbeidsmiljøloven.

– Overtredelsene gjelder manglende forsvarlig behandling av en svært farlig psykiatrisk pasient med svært høy rømningsfare, og svikt i organiseringen rundt pasienten. Politiets foreløpige undersøkelser har avdekket omfattende svikt ved sikkerheten i dagene før den tredje rømningen, sier politiadvokaten til VG Nett.

Exit mobile version