Site icon Lykten

Muslimsk politikvinne i Danmark nekter å håndhilse på menn

Det brygger opp til religiøs storm i vårt naboland i sør. Den politiansatte Asmaa Abdol-Hamid er i åpen konfrontasjon med sin arbeidsgiver, justisminister Søren Pape Poulsen (Det Konservative Parti).

De konservative har nettopp sammen med Dansk Folkeparti fremsatt et forslag om at man ikke kan få dansk statsborgerskap, hvis man under seremonien i hjemkommunen nekter å ta borgermesteren i hånden.

Les også: Nytt lovforslag i Danmark: Vil utvise muslimske ekstremister

Dette har skapt et anstrengt forhold til den fundamentalistiske muslimske politikvinnen, som tidligere har gjort seg bemerket ved å nekte å ta menn i hånden, som justisministeren tidligere har pålagt henne å gjøre som politiansatt.

Tvertimot har Asmaa kommet med offentlige uttalelser hvor hun direkte nekter å etterkomme justisministeren krav om å håndhilse som en del av sin arbeidshverdag.

Jeg setter hånden på hjertet. Det er slik jeg viser respekt. Det er et spørsmål om min personlige blyghet og intimsfære. Våre grenser ligger på forskjellige steder. Noens grenser går ved et kyss på kinnet og andre stopper når det skal gis en kroppsklem, sier Asmaa Abdol-Hamid til den danske avisen BT.

Les også: Kraftig vekst i antall moskeer i Danmark

Les også: Ayesha: «Jeg vil heller forlate Danmark enn å ta av nikaben»

KONFLIKT: Det har brygget opp til konflikt med den muslimske fundamentalisten Asmaa Abdol-Hamid og justisminister Søren Pape Poulsen. (Foto: Den Korte Avis).

Les også: Danmark innfører forbud mot burka og nikab på allmenn plass

Les også: Islamist som oppfordret til terror mistet sitt danske statsborgerskap

Men Asmaas forklaring om at det ikke har noe med religion å gjøre, passer ikke inn i de fundamentale kretsene hun beveger seg i og tilhører. Hun har blant annet vært på koranskole i jemen, som er et av de mest fundamentale islamsitiske landene i verden.

På Grimhøi-moskeen i Aarhus sammenligner imam og moskeens talsmann, Oussama El-Saadi, et håndtrykk med det samme som om å spise svinekjøtt.

For muslimer handler det ikke om manglende respekt. Det er vår religion, og det er faktisk full respekt fra oss, om man ikke håndhilser med en person av det motsatte kjønn, sier El-Saadi til Ekstra Bladet og understreker:

Vi kan heller ikke spise svinekjøtt. Men hvis valget var å spise det eller dø av sult, så ville jeg selvfølgelig spist det. Dette er det samme.

Les også: Nytt lovforslag gjør det lettere å kritisere islam i Danmark

Les også: Muslimske innbyggere fyller opp danske fengsler

Asmaa på sin side har vært ansatt som «koordinator» ved Fyns politi for å bygge bro mellom det svært invandrertette boligområdet Vollsmose og politiet.

Blekket var knapt tørket på ansettelseskontrakten før det internt i politite ble bråk rundt hennes islamistiske fremferd.

En evalueringsrapport som Den Korte Avis fikk innsyn i viste at «kolleger ved Fyns politi ga uttrykk for utilfredshet med nyansatt prosjektkoordinator (Asmaa Abdol-Hamid) ikke tok sine mannlige kolleger i hånden».

Justisministeren uttalte etter et møte med Folketingets integrationsudvalg, Pernille Bendixen at man som ansatt ved politiet skal utvise alminnelig høflighet og ta både menn og kvinner i hånden.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

VIDEO: Dansk partileder besøker dansk ghetto – da blir innbyggerne svært sinte

Eplet og treet

Nå er det ikke bare Asmaa som har havnet i danske aviser og fått problemer med politiet. Hennes bror, Tarek Abdol-Hamid, har tre dommer på seg for vold, tyveri og trusler.

Under et diskotekbesøk i Svendborg skal den muslimske mannen ha befølt en dansk fotomodell, ‘Sofie’ som var ute med venninnen sin. Han tar henne blant annet på rumpa og brystene. Da hun dytter ham vekk kaller han henne en «hore» og «kjerring». Den danske kvinnen velger da å forlate diskoteket med sin venninne. Men Asmaas bror følger etter dem ut på gaten. Her roper han ut drapstrusler mot familien hennes og skal endog ha løpt opp til kvinnen og skreket henne opp i ansiktet.

Les også: Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

Les også: Danmark: Kaster ut innvandrerfamilier fra leiligheter

DØMT KRIMINELL: Asmaas bror, Tarek Abdol-Hamid er dømt for grov vold mot en kvinne utenfor et diskotek i byen Svendborg. (Skjermbilde/DR).

Les også: Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

Les også: Hver tredje dømt for voldtekt i Danmark er innvandrer

Tarek dytter deretter fotomodellen kraftig bakover, slik at hun faller og slår hodet i asfalten og besvimer. Asmaas bror fortsetter volden ved å slå henne i ansiktet og sparke henne i magen selv mens hun ligger forsvarsløs på bakken.

Tarek blir pågrepet og blir dømt til seks måneders fengsel, hans tredje dom siden 2003.

Det lange rullebladet forhindret imidlertid ikke den venstreorienterte lisensfinansierte statskanalen Dansk Radio i å bruke ham som sannhetsvitne om muslimsk vold og uro under Eid-feiringen i Vollsmose i 2012.

Les også: Muslimsk feiring i Norge og Danmark endte i bråk, slåsskamper og skyting

Lignende debatt i Norge

Frieord har tidligere skrevet om hvordan muslimer i det norske Forsvaret har nektet å hjelpe det motsatte kjønn under førstehjelpsøvelser.

Relatert:

 

Exit mobile version