Site icon Lykten

2015 – Året som gikk med Frieord.no!

Da er vi gjennom vårt første hele år! Og som i 2014, så markerte vi oss godt både med antall lesere, leserinnlegg, delinger på sosiale medier og omtale hos riksmediene.

Vi har gang på gang vist at våre medier ikke er til stole på. Vi har avslørt både VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK, TV2, samt ganske mange lokalaviser, hvor de åpenlyst har fjernet eller tilbakeholdt viktig informasjon eller rett og slett løyet for leserne.

KAN VI STOLE PÅ DEM? Frieord har iløpet av 2015 avslørt en rekke artikler hvor mediene bevisst har unnlatt eller holdt tilbake informasjon, eller rett og slett løyet til sine lesere. I en artikkel skrevet av Dagsavisen i juni, så er 2015 et «rekordår» for klager til Pressens Faglige Utvalg, mot norske aviser og medier.

Den siste av dem, «Hva skjedde egentlig, Dagbladet, NRK og NTB?», som var så åpenlys at den nesten kunne ses fra månen, publiserte vi i juleuken. Den er allerede delt 1.700 ganger på Facebook.

Les flere av dem under her!

Avsløringer

Nok engang avslørte vi mordere og voldtektsmenn som de statsstøttede mediene unnlot å informere sine lesere om. Vi påpekte hvor ofte både riksdekkende medier, men også lokale aviser, skjuler overgripernes bakgrunn.

VOLDTEKTSMANN: Norske medier beskyttet identiteten til den svært farlige overfallsvoldtektsmannen Tesfay Tekkie fra Eritrea. Tekkie skal blant annet ha skåret sitt kvinnelige offer med kniv og fremkalt dødsfrykt ved sin svært brutale fremferd under voldtekten.

Vi avslørte blant annet de pedofile voldtektsmennene Bile Mohamed Elmi (18) og Abdirizak Nur Ali (21) fra Oslo, overfallsvoldtektsmannen Tesfay Tekkie fra Trysil og den farlige og multikriminelle voldtektsmannen Sabit Arici fra Oslo. I tillegg hadde vi en rekke andre saker fra norske rettssaker hvor vi detaljert beskrev forbrytelsene, uten å nevne navn.

En av våre avsløringsaker som vi nøstet opp var hvordan UDI hadde satt inn vektere for å passe på mindreårige hestejenter på Toten, etter de hadde åpnet et mottak for mindreårige asylsøkere ikke langt fra der jentene bodde.

Vi hadde også det eneste intervjuet i hele medie-Norge, med en som kriger i konflikten mellom Russland og Ukraina. Veliki Slavian satte seg ned med vår redaktør og fortalte om den spente situasjonen i det østlige Ukrania.

Vi kjemper ikke for Putin, vi kjemper for Novorossija og den russiske befolkningen av Novorussija.

De sier at vi kjemper for Putin, men vi føler at de ukrainske styrkene kjemper for Obama og NATO.

EKSKLUSIVT INTERVJU: Frieord fikk som eneste media i Norge et eksklusivt intervju med en av de som kjempet i konflikten mellom Russland og Ukraina. Veliki Slavian fortalte om politikk og sine opplevelser under krigshandlingene i Øst-Ukraina.

1.300.000 unike besøkere

Det er ikke å komme utenom at Frieord hadde et svært bra år, sett på besøkstallene. Med 1.3 millioner unike besøkende og 4.3 millioner sidevisninger, så ligger vi godt foran de fleste nettsider i samme sjanger. Vi ligger ganske likt med Document.no, som har faste ansatte og et ganske anseelig budsjett, samt Rights.no, som mottar ikke ubetydelig statsstøtte.

Når det gjelder våre «konkurrenter» på venstresiden har vi feid dem av banen, game, set and match. Nettsider som Radikal Portal, med støtte fra Fritt Ord, det venstreekstreme prosjektet Vepsen, samt Antirasistisk Senter, med sine 11 millioner kroner i omsetning, er ikke i nærheten av å røre oss når det kommer til besøkstall.

Toppmåneden var i september da vi hadde 747.000 treff, noe som tilsvarer rundt 375.000 unike besøkende. Dette var fordelt på 540 artikler, noe som gir et snitt på 48 artikler i måneden.

ÅRETS TALL: Frieord hadde, når kvelden er omme, over 1.300.000 unike besøkende i 2015.

Jentene likte også nettsiden vår, og utgjorde hele 37.5 prosent av de som leste på Frieord i 2015! Dette kom som en hyggelig overraskelse, ettersom nasjonale og konservative mennesker og nettsider historisk sett har vært forbundet med eldre, grå menn i dress. Det er morsomt å slå hull på gamle myter!

STERKE TALL: Godt over 1/3-del av alle leserne på Frieord i 2015 var jenter! En svært hyggelig utvikling.

Facebook, Youtube og Twitter

Vi er som alle andre, på sosiale medier. På Facebook har vi akkurat passert 4.000 likes, noe som betyr en firedobling siden sist nyttår. På Twitter nærmer vi oss 400 følgere, inkludert spam. På vår Youtube-kanal har vi hatt 23.100 seere i 2015.

Også i kommentarfeltet har leserne bidratt. Vi er beæret med mange og lange innlegg fra våre lesere, med stor kunnskap og evne til finne interessante lenker og videoer som de deler med andre lesere. Ikke sjelden opplever vi over 100 kommentarer på våre artikler. I juleuka hadde syv av ti artikler over 100 kommentarer. Takk for innsatsen!

FACEBOOK: Sosiale medier er ikke å unngå i dagens nyhetsbransje. Frieord skriver saker som engasjerer og som ikke skygger vekk fra realitetene. Slikt vet norske lesere å sette pris på. Denne saken ble skrevet 25. desember og har allerede blitt lest 22.000 ganger og blitt delt 8.200 ganger på Facebook. (Skjermdump sak fra desember i år).

Kommunemøte og kilder

Som vanlig har vi blitt omtalt i flere medier.

Flere av saker fikk såpass mye omtale at de endte opp diskutert på kommunemøter. Blant annet gjaldt det hvordan man i Haugesund ville putte eldre på dobbeltrom, samtidig som man økte antall flyktninger som skulle ankomme byen. Saken fikk over 18.100 delinger på Facebook.

I begynnelsen av året fikk også nåværende Fiskeriminister Per Sandberg fra FrP, søkelyset rettet mot seg etter han hadde delt en sak fra nettsiden vår. Det førte til at blant annet Nettavisen og ABC Nyheter gikk ut med «nazi»-overskrift. Denne måtte de imidlertid raskt endre og fjerne «nazi»-påstanden da de ble kontaktet av vår redaksjon.

Det kom klart frem at det ikke var belegg for en slik påstand, noe nettavisene tok til etterretning.

MÅTTE ENDRE OVERSKRIFT: Både Nettavisen og ABC Nyheter måtte endre sine originale overskrifter, etter at det kom frem at «kilden» deres hadde kommet med løgnfull informasjon. (Faksmilie Nettavisen).

Det var en ganske stor spiker i kista til troverdigheten til det obskure nettstedet Vepsen sin redaktør Tor Bach, som ble brukt som «kilde». Den revolusjonære kommunisten og voldsaktivisten Tor Bach har vi forøvrig omtalt i denne artikkelen.

Også den kristne avisen Dagen prøvde seg på en liten frekkis, men fikk tilsvar fra vår redaktør.

I romjulen dukket det også opp en sak på NRK Vestfold sin nettside. Der hadde en Høyre-politiker fra Sandefjord vært så uheldig å dele en artikkel fra vårt nettsted. Slikt blir det rabalder av i det «åpne og inkluderende» Norge hvor vi påstås å ha ytringsfrihet og alt slikt.

Ifølge artikkelen må folk før de deler noe fra nettets store verden selv undersøke hvem som driver nettstedet de deler fra, finne ut av redaktørens politiske liv og eventuelt hvor han står politisk idag.

Men dette gjelder altså kun for de nettsidene som ikke ligger til venstre på den politiske skalaen. Ellers er det fritt frem for å bruke både eks-terrorister som Lars Gule, voldsfanatikere som Tor Bach eller nettsteder som tydelig flagger røde faner blant både redaktører og redaksjoner som kilder og intervjuobjekter.

HELT GREIT: Å være tidligere revolusjonær kommunist og kjempe for væpna revolusjon – hvor titusenvis av nordmenn nødvendigvis måtte dø i prosjektet – for å så å ende opp som redaktør i Aftenposten går helt greit i Norge. Ingen protesterte på ansettelsen av tidligere AKP’er Hilde Haugsgjerd (nr. 2 fra høyre). At en nettside som drives på frivillig basis, med en redaktør med fortid i Vigrid er derimot ikke akseptert. Selv om han har tatt avstand offentlig. Det hele lukter dobbeltmoral lang vei.

I en artikkel fra Tønsberg Blad er det en gjeng pensjonister fra FrP som får gjennomgå for å ha lenket til en av våre saker. De burde jo vite bedre etter å ha jobbet hele livet sitt, enn å klage når landet deres gis bort av dagens politikere.

Det finnes faktisk et titalls lignende artikler som de nevnt her, men vi lar de ligge og går heller over til…

Topp 10 artikler på Frieord.no i 2015:

1. Flyktningvideoene norske medier ikke tør å vise (12.500 delinger på Facebook).

2. Bile Mohamed Elmi (18) og Abdirizak Nur Ali (21) dømt for grove overgrep mot norsk 14-åring (7.300 delinger på Facebook).

3. 77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til flyktninger (26.300 delinger på Facebook).

KASTET UT: 77-årige Inger Lehmann må nå finne seg et nytt sted å bo etter 18 år. Leiligheten hun leier fra Vestby kommune skal nå bli flyktningbolig. Vestby rådhus kan sees på bildet.

4. Fylkesmann: Norske skoler plikter å følge islamske regler (19.300 delinger på Facebook).

5. Småjenter antastet av asylsøkere på badeland – faren ble kalt rasist da han sa fra (9.200 delinger på Facebook).

6. Muslim avbrøt dåpsgudstjeneste i Sandefjord og ropte «Allah er den eneste rette gud» (14.700 delinger på Facebook).

7. Somalisk familie flyktet fra krig – krever å få reise tilbake på ferie (13.400 delinger på Facebook).

MISFORNØYD: Muhamed Husein og hans familie mener de blir diskriminert av svenske myndigheter. Familien flyktet fra Somalia i 2009. Nå ønsker Husein svensk statsborgerskap slik at han kan reise tilbake på ferie. (Foto: Kristina Claesson).

8. Aylan (3) døde fordi pappaen ville ha gratis tannbehandling i Sverige (9.800 delinger på Facebook).

TRAGEDIE: Den lille gutten Aylan (3) mistet livet på vei fra Tyrkia til Hellas. Internasjonale og norske medier misbrukte gutten og familiens reise til Europa som et symbol på at Europa er et rasistisk og fremmedfientdlig kontinent. Det viste seg imidlertid at det var mye mer i historien om familien og reisen deres enn det mediene prøvde å fremstille det som. Frieord var et av svært få norske medier som gikk dypt inn i historien.

9. Vold mot utlending i Namsos – ingen nevner to grove gjengvoldtekter (6.300 delinger på Facebook).

10. Jonna (17) voldtatt, tent på og drept av asylsøker (3.300 delinger på Facebook).

GRUSOMT DRAP: Den afghanske asylsøkeren Ramin Azimi (t.v.) ble nylig dømt til livstid i fengsel i Finland for å ha voldtatt, tent på og drept den finske jenta Jonna Männistö (17) i januar i år. Hendelsen fikk ingen oppmerksomhet i norske riksmedier. Saken ble imidlertid svært mye lest på Frieord og kom seg inn på de 10 mest leste sakene, selv om den ble skrevet så sent som den 1. desember.

Beste innsender

Denne gangen var det tre innlegg som skilte seg ut av det som kom i innboksen vår. Det blir vanskelig å skille dem, da de alle hadde gode og viktige momenter i ulike temaer.

1. Margarets minneside svarer på kritikk (1.300 delinger på Facebook, lest 7.561 ganger). Oppfølgingsaken kan leses her.

DREPT AV ASYLSØKER: Margaret Molland Sanden mistet livet etter at en asylsøker fra Sør-Sudan gikk amok med en kniv på Valdre-ekspressen. En minneside som ble opprettet for jenta har kommet under massiv kritikk fra blant annet lokalavisene i Bergen. De ønsket ikke at hendelsen skulle kunne kobles opp mot den mislykkede asylpolitikken, men heller ses på som et nok en «enkelthendelse» og et «uforståelig» drap som ikke har noe med verken politikk eller innvandring å gjøre. Her fikk de svar.

2. Feminismen og ødeleggelsen av kjernefamilien (205 delinger på Facebook, lest 4.394 ganger).

3. Ugler i mosen (101 delinger på Facebook, lest 1.803 ganger).

Mest kommentert

Historen om den 77-årige pensjonisten som ble kastet ut av leiligheten sin av Vestby kommune fordi den skulle gis til asylsøkere, skapte engasjement hos våre lesere. Med over 212 kommentarer og 26.300 delinger på Facebook.

Avsløringer

Ikke uventet kom en av våre avsløringsaker nesten helt til topps i antall lesere. Den grove voldtektssaken på Oslo-toget, kom seg helt til andreplass, bare slått av «Flyktningvideoene norske medier ikke tør å vise».

Med hele 82.340 treff og 7.300 delinger på Facebook, var det den høyest plassert artikkelen i kategorien «Eksklusivt».

GROVE OVERGREP I OSLO: En 14 år gammel norsk jente ble gruppevoldtatt og dopet ned av opptil fire afrikanske menn i juli ifjor. Nå har retten i Oslo dømt to av mennene til henholdsvis samfunnsstraff og 10 måneders fengsel. Ingen norske riksmedier gikk ut med verken navn eller bilder av voldtektsmennene. (Foto: Frieord.no).

Toppsaken

Toppsaken på Frieord.no i året som var ble en spennende duell mellom «Flyktning-videoene norske medier ikke tør å vise», med 86.428 treff og «Bile Mohamed Elmi (18) og Abdirizak Nur Ali (21) dømt for grove overgrep mot norsk 14-åring», med 82.340 treff.

Ingen av dem klarte imidlertid å slå toppsaken fra 2014, om den 11 år gamle norske jenta som ble slått og sparket av en gruppe muslimske ungdommer på lekeland i Skien. Den ligger fremdeles på topp med over 164.000 treff.

Men den gode nyheten for nettsiden vår er at vi har betydelig flere artikler som ligger jevnt og trutt bak de to toppsakene i år. Faktisk har vi hele 10 saker med over 50.000 treff i 2015.

Nye ting i det nye året og tusen takk

Så, der har dere litt oversikt over året som var. Vi slo mange tidligere rekorder og har fått det som må betraktes som betydelig medieomtale i både riks- og lokalpressen landet rundt.

Vi vil igjen takke alle bidragsytere, om det har vært leserinnlegg, tips til vår postkasse (Svært takknemlige) og debattanter på våre artikler og Facebook-sider. Dere har alle bidratt til at Norge har et nettsted med mulighet for åpen debatt, der våre riksmedier stenger sine en etter en. Eller som Dagbladet, som hvis de åpner for kommentering, har kortere åpningstid enn Vinmonopolet.

Vi ser frem til at 2016 skal bli et enda bedre år, og kan røpe til våre lesere og følgere at det venter et par store overraskelser i det nye året. Vi har jobbet sakte men sikkert i kulissene med flere prosjekter og håper at det vil føre til at vi kan tilby våre lesere et enda bedre produkt i året som kommer!

Med det ønsker vi våre lesere et riktig godt nytt år!

Mvh

Frieord/redaksjonen

Exit mobile version