Site icon Lykten

Dyrere strøm er en villet utvikling fra de etablerte partiene

(Pixabay)

Mange mener at det ikke er behov for flere partier på Stortinget. Men jeg mener det er mange felt der det er skrikende behov for noe nytt.

I et oppslag i Nationen har følgende overskrift: «Derfor jobbet Frp for utenlandskabler i 2013: – Vi måtte øke strømprisene». I oppslaget går det frem at den rødgrønne regjeringen hadde planlagt strømkabler til Storbritannia og Tyskland (Ola Borten Moe (Sp) var den gang olje og energiminister.)

I oppslaget uttaler Trond Lien (FrP) som tok over etter Ola Borten Moe, at den nye regjeringen kunne stoppet byggingen av disse kablene. Men det ville ikke blitt populært i Storbritannia og Tyskland.

Av oppslaget går det også frem at disse kablene har gitt rekordhøye strømpriser i Sør- og Vestlandet, og det har aldri før vært så høye strømpriser i Sør-Norge.

Les også: Tyskland kan få rasere sin egen natur

FrP- statsråden ønsket dyrere strøm

I oppslaget heter det Ifølge Teknisk Ukeblad at Lien under Statnetts høstkonferanse i 2013 sa at Norge måtte øke strømprisene for å klare å følge opp sine forpliktelser om å levere mer fornybar energi til Europa.

«For at dere skal fatte investeringsbeslutningene som må fattes, må vi få sannsynliggjort at det skal bygges kabler som vil ha noe å si for prisbildet i Norge i perioden rundt 2020. Da er det veldig, veldig sannsynlig at det bare er to kabler som kan påvirke det prisbildet, fortalte energiministeren.»

Dyrere strøm er med andre ord en villet utvikling. Dyrere strøm, sammen med såkalte grønne sertifikater (avgifter som brukes til å subsidiere vindkraft), er en tung bør for husholdningene. I oppslaget uttaler Lien at han er stolt over det han har stelt i stand. I oppslaget uttaler Lien: «– Vi måtte få til en økning i strømprisene for å få på plass den satsingen i fornybar energi som vi ser nå.» Lien legger vekt på at dette er nødvendig for å skape et fossilfritt samfunn.

Sp og FrP forsøker å fremstå som mindre klimagale enn de andre partiene. Men det var olje- og energiministere fra nett opp disse partiene som sto bak strømkablene, de grønne sertifikatene og utbyggingen av vindkraft.

Les også: Hvorfor stoppe med folkeavstemning på vindkraftverk? La oss inkludere innvandring og byplanlegging

Resultatet er mye dyrere strøm og store naturødeleggelser der det settes opp vindturbiner som gir dyr og upålitelig strøm som vi skal eksportere med tap. Vindturbinene skjemmer naturen, og de dreper rødlistede fugler som for eksempel kongeørn. Normalt begås miljøkriminalitet for å tjene penger. Men våre myndigheter vil ødelegge naturen og blakke forbrukerne.

Sp og FrP kommer ikke til å demme opp for den grønne galskapen. Demokratene vil der i mot stanse klimahysteriet. I motsetning til Lien ønsker vi IKKE et fossilfritt samfunn. Norge tjener gode penger på utvinning av olje og gass. Det finnes ikke beviser for at utslipp av CO2 har stor innflytelse på klimaet (klimaet har vært temmelig stabilt siden 1998 – til toss for enorm utslippsvekst).

Les også: Kraftmafiaen som lurer norske strømkunder må stoppes

Og under en hver omstendighet har Norge allerede verdens høyeste andel av kraftproduksjonen som er basert på fornybar energi (dvs. vannkraft).

Demokratene vil rett og slett ikke ødelegge verken naturen eller økonomien. Og vi er ikke opptatt av at Norge skal bli godt likt i utlandet. Det vi er opptatt av er at norske husholdninger skal få billig strøm og billig nettleie, og at raseringen av norsk natur må opphøre.

Demokratene vil ha vekk både vindmøllene og strømkablene til utlandet. Vannkraften er Norges arvesølv. Og det vil vi ikke gi til EU.

Les også: Vindturbiner ødelegger norsk natur og gir nordmenn dyrere strøm

Exit mobile version