Site icon Lykten

Ervin Kohn håner avdød SIAN-medlem på Twitter

MOBBER AVDØD SIAN-MEDLEM. (Skjermbilde / Ervin Kohns offisielle Twitter-profil).

Man skal ikke snakke stygt om de døde er et gresk ordtak uttalt av Chilon of Sparta i år 600. 1400 år senere har ikke Ervin Kohn fremdeles lært seg normal folkeskikk og kutyme. Selv som forstander for Det Mosaiske Trossamfunnet og nestleder for Antirasistisk Senter.

To dager etter drapet på 48-årige Dan-Eivind Lid gikk Kohn ut på sin offentlige Twitter-profil og skrev følgende:

219 personer har trykket «liker» på Kohn sin kommentar.

Men det er ikke bare Ervin Kohn som håner og latterliggjør den avdøde Dan-Eivind Lid som ble funnet død etter et kriminelt forhold i sin leilighet for tre dager siden. Også flere andre norske Twitter-brukere har skrevet at de føler glede og skadefryd over at en SIAN-sympatisør er drept.

Statskanalen NRK har fått tilgang på Lid sitt rulleblad og publisert alle sakene for sine lesere. Dette for å tillegge den avdøde et negativt rykte og gjøre leseren mindre empatisk overfor hans dødsfall. Dette er et klassisk triks hos massemedia når man ønsker å forme offentlighetens oppfattelse av en nyhet. Og som bestilt dukket Kohn opp. Det var akkurat denne artikkelen Evin Kohn retvitret og skrev sin nedsettende kommentar om Lid til. Massemedia og den etablerte venstresiden 1. Deres politiske motstandere 0.

Politiet har ennå ikke gått med noen konkret person eller motiv for drapet.

Det er imidlertid kjent at Lid har blitt hengt ut av kommunistiske organisasjoner og hadde fått trusler fra islamister i Norge.

Det kan også legges til at Kohn ikke nøyde seg med å hetse den drepte Kristiansand-mannen, men kritiserte den tidligere justisministeren Per Willy Amundsen, som i en kommentar på sin Facebook-side tok et oppgjør med det hatet og intoleransen som ofte kommer fra Kohns politiske allierte på ytre venstre.

Fra Per-Willy Amundsens Facebook-profil:

«Har «det gode hatet» kostet menneskeliv? Hatet fra ekstremvenstre må tas på alvor. Man kan mene hva man vil om SIAN, men alle har rett til frie ytringer. Derfor forventer jeg at politiet setter inn alle nødvendige ressurser for å oppklare saken. Voldsvenstre er en fare for demokratiet. Jeg håper i det lengste at dette ikke er et politisk motivert drap.»

Dette fikk Kohn til å legge ut et innlegg han selv kaller en «Sjeldent stygg sak».

Man kan ifølge Ervin Kohn altså ikke spekulere eller forsøke å sette en aktuell hendelse i kontekst med dagens politiske situasjon, men man har lov å skrive negativt om den drepte, ta livet av hans karakter – ja håne ham, etter hans død. Hvis noen tvilte på hvor Kohn sto som medmenneske, så er den diskusjonen over nå.

Har Kohn ikke fått med seg de politiske attentatene i USA mot Trump-velgere de siste månedene? Der kristne mennesker har blitt regelrett henrettet på åpen gate av demokrater og antifascister? Også en småbarnsmor ble brutalt skutt ned og drept av Black Lives Matter-aktivister på åpen gate i juli.

I Sverige ble en 19 år gammel mann ved navn Tommie Lindh brutalt knivdrept av en afrikansk innvandrer som rett før drapet hadde sett at Lindh hadde en Sverigedemokraterna-caps i sin leilighet. Drapsmannen, Abubaker Mohamad Awad, hadde som følge av massemedia og det politisk korrekte svenske samfunnet fått det for seg at Tommie naturligvis da måtte være en «rasist». Og med den hets- og svertekampanjen som bedrives så vil et fysisk angrep – med påfølgende drap – ikke være utenkelig. Lindh er ikke den første svenske ungdommen som er drept fordi drapsmannen trodde han var «rasist».

Også Lid sine sympatisører i SIAN har blitt utsatt for grov og blodig vold de siste månedene fra radikale islamister og venstreekstremister.

I august ble nestlederen for Selvstendighetpartiet, Reinert Skadsem, brutalt overfalt så blodet fløt av kjente antifascister under en brosjyreutdeling på Grorud i Oslo.

Vi svarte Ervin Kohn på hans Twitter-konto at forutinntatthet og spekulasjoner er noe av det som driver blant annet hans eget engasjement via Antirasistisk Senter og har bevis på det. For Kohn er det kun tillatt å spekulere og trekke slutninger hvis det dreier seg om hans egne politiske og religiøse motparter. 

Kohn får tilsvar på sin Twitter profil av andre Twitter brukere og Lids venner i SIAN etter sin svært ufine omtale av den avdøde mannen i Kristiansand.

Exit mobile version