Site icon Lykten

Fortjener USA Biden og Kamala?

USA/KINA. (Foto: DrRandomFactor (CC BY-SA 3.0))

Som man reder, så ligger man heter det. Ja, massemedia, de sosiale mediene og den dype sumpen i amerikansk politikk har ennå litt makt. De styrer ennå mye av det som foregår i kulissene. Og massemedia kan hjernevaske en stor andel av befolkningen.

Men hvis det amerikanske folket er så lettpåvirkelige og – unnskyld uttrykket – dumme at de vil gå tilbake til en Obama-Hillary periode der USA var involvert i ikke mindre enn syv internasjonale konflikter, hadde et kjølig forhold til Kina og Russland, og var med på å destabilisere et helt kontinent med avsetting av statsledere og etableringen av IS som resultat… ja, da værsådgod. Rull i gjørma deres.

Og ikke nok med det. Arbeidsplasser forsvant i milliontalls ut til lavkostland. USA måtte betale enorme kostnader for import, mens man selv ga bort sine handel og verdier til lavpris. Arbeidsledigheten skjøt i været. Obamacare hvor alle skulle få nærmest universelt helsetilbud gikk på snørra så det sang. Motsetningene og opptøyene begynte røre på seg i mange amerikanske storbyer. De fattige ble fattigere og de rike ble rikere.

Trump stoppet så og si alt dette. Fikk ting på rett kjøl. Men han var ikke en karrierepolitiker. Han fulgte ikke reglene. Han tok ikke penger fra lobbygruppene. Han var ikke korrupt. Han tråkket ned sin egen løype. Han ville rydde opp i den politiske sumpen, der politikere som Biden, Pelosi og Schumer har sittet i snart et halvt århundre uten noe å vise til. Unntatt sine egne bankkontoer.

Men det blir verre. Bak Joe Biden og Kamala Harris står nemlig den virkelige blå bølgen. Sosialister, marxister, feminister og gobalister. Som Alexandria Ocasio-Cortez og hennes nye generasjon med demokrater, ferdig utdannet av de radikale universitetene. Og de styrer de to marionettene Biden og Harris. De ønsker åpne grenser og gratis-alt-til-alle. 30 millioner ulovlige migranter skal få permanent opphold. Vi vet fra Sør-Amerika hvordan rike og velstående stater på kort tid gikk rett i inn i 3. verden kategorien etter å ha implementert denne politikken.

At man igjen vil tråkke tilbake ned gjengrodde stier med uro, fattigdom, kriger, konflikter og etnisk uro er urovekkende. Men kanskje USA må treffe bunnen før man kan bygge opp på nytt. Kanskje bremsen og u-svingen til Trump kom for sent på det amerikanske folket.

Kanskje USA er så delt og knust at det rakner i sømmene og må deles opp i flere større områder. Der republikanerne og konservative er åpne for alle, sorte, latinamerikanere, LGBTQ og andre minoriteter, hisser, skriker og hyler venstresiden mot de som ikke slavisk tilpasser seg ethvert politiske snakkepunkt. Og drømmen om et Sovjet-USA.

Hvis man ønsker et USA som nærmer seg Mexico og Venezuela så stem på Joe Biden og Kamala Harris. Ta på de rosa fitte-hattene deres og skrik mot himmelen. Aksepter Antifa og Black Lives Matter-opptøyer. Øk skattene og avgiftene hos middelklassen og de fattige. Fjern samfunnslimet gjennom identitetspolitikk. Feire at hvite amerikanere snart er i minoritet.

Som demokratenes gatetropper skriker; No borders! No wall! No USA at all! 

Vi andre kan se at landet brenner ned fra horisonten. Med håp om at føniks kan reise seg fra asken.

Exit mobile version