Site icon Lykten

Hvorfor må massemedia og venstresiden lyve for å vinne?

(Pixababy).

Undertegnede har fått noen år på baken. Jeg husker ennå debattene mellom Brundtland og Willoch på 1980-tallet. Jeg husker tiden før mobiltelefoner, ipader og internett der folk ikke kunne få sannheten til sine fingertupper på få sekunder. Før kontrollerte en liten del av befolkningen hva folket fikk vite. Og «sannheten». I hermetegn. Du kunne ikke dobbeltsjekke hva NRKs nyhetsanker sa på Dagsrevyen. Eller hva VG skrev på forsiden sin. Du måtte stole på media.

I dag kan alle som tar seg litt tid finne ut hva som er sant. Hvis man googler noe, eller søker etter informasjon på Youtube, nyhetssider, blogger eller Twitter. Man finner linker og videoer. Man finner inngående rapporter, undersøkelser og intervjuer. Man kan balansere nyhetsbildet. Informasjonsflyten.

Det som skremmer meg er hvordan venstresiden ikke tar til seg det faktum at folk kan avsløre løgnene deres på  sekunder med noen få tastetrykk. At de heller bare repeterer og eskalerer løgnene i håp om at omfanget og snøskredet av desinformasjon vil hjelpe dem. Dessverre fungerer det på folk som ikke har ork eller tid til å finne sannheten selv. De stoler på politikerne, det offentlige og media.

Jeg skal ikke lage en lang artikkel om dette men bare omtale et par eksempler på hvordan venstresiden og massemedia lyver åpenlyst.

Trump er en massemorder. Trump er en rasist. Trump er en nazist. Trump nekter å ta avstand fra høyreekstremister. Trump er en diktator. Trump har drept 200.000 mennesker. Trump er en voldtektsforbryter. Trump respekterer ikke den politiske prosessen i USA. Trump hater innvandrere. Trump hater sorte mennesker. Trump hater kvinner. Trump hater homofile. Trump har gitt seg selv Covid-19 for å vinne sympati. 

Ingen av disse tingene er sanne. Og hvis du tror det. Gratulerer, massehypnosen og propagandaen fra massemedia fungerer. Massemedia og den politiske venstresiden har ytret alle disse uttalelsene. Skrevet dem som overskrifter. I artikler. Uttalt dem på nyhetssendinger. Under debatter. På sosiale medier. Dag etter dag. Uke etter uke. Måned etter måned. I håp om at påstandene skal bli sanne. Eller at folk iallefall skal tro på det.

Har du lest eller hørt om det på et venstreorientert nettsted eller TV-kanal?

Det er Fake News. Og hvordan kan jeg si det? Jo, fordi du selv kan ettergå alle påstandene. Du kan selv finne fakta. Det tar ikke så lang tid. Men du må være villig til å gå utenfor den venstreorienterte meningssfæren. Ikke til høyresiden. Men forholde deg til fakta. Den konkrete informasjonen. Finnes det bevis på påstandene? Nei, det gjør ikke det. At noen påstår noe, betyr ikke at det er sant. 

Og dette er ikke sinte bloggere eller lavere partiaktivister på ytre venstre som har uttalt det jeg nevner ovenfor. Nei, detter er høyt gasjerte utenrikskorrespondenter. Prisvinnende journalister. Etablerte og respekterte nyhetsankere på landsdekkende TV-stasjoner. For ikke å snakke om underholdnings-TV der programvertene unisont benytter seg av et såpass vulgært og ufint språk at jeg ikke kan repetere det her av hensyn til min selvrespekt som pappa og ektemann.

Hvordan kan man forvente å ha en konstruktiv og saklig debatt når en stor del av befolkningen har gått helt av skaftet og ikke lenger forholder seg til virkeligheten? Når selv utenrikskorrespondenter i NRK lyver åpenlyst på TV? Når erfarne journalister i etablerte aviser lyver rett ut til sine lesere? Når politikere uten å skjemmes uttaler konkrete løgner på TV?

De VET de lyver. Men de klarer ikke å holde seg. De er villige å gjøre seg selv til løgnere for å skåre billige politiske poeng. Selv når de vet at folk lett kan avsløre dem. En farlig utvikling har også bredt seg de siste årene. Med på laget har massemedia og politikerne de store sosiale nettsamfunnene som sletter og sensurerer de som måtte avsløre, motsi eller ha en annen mening enn dem. Ikke fordi man løy eller sa noe stygt, men fordi man har en annen politisk mening. Hundrevis av politiske kommentatorer, kanaler og samfunnsdebattanter har fått sine sosiale kanaler slettet på et øyeblikk, uten forvarsel. Uten forklaring. Samtidig beholder deres politiske motparter sine kanaler. Det stinker lang vei. Og det er faktisk valgjuks. For mange på venstresiden klagde over at det var nettopp de sosiale mediene som ga Trump valget. At det var for mye informasjon og politisk balanse der ute. Venstresiden kontrollerte ikke informasjonsflyten, slik de har vært vant til.

Alt i alt er det en ganske trist situasjon vi har kommet i, der venstresiden og massemedia jager de som ønsker å gi dem debatt og utfordre deres politiske ståsted. Undertegnede vet at Lykten har blitt blokkert av minst et dusin journalister, utenrikskorrespondenter, redaktører, politiske partier og samfunnsdebattanter på Twitter alene. Folk har gått etter annonsørene på nettsiden. Klaget inn artikler. Anmeldt våre sosiale kanaler. Fordi vi utfordret dem på gjengvoldtektene av europeiske kvinner, av hatet mot Trump, av løgnene om hvem som står bak opptøyene i USA. Fordi vi kom med fakta. Med statistikk. Med videoer.

Jeg avslutter det her. Se på forsidene til NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten og andre store nyhetsmedier i Norge. Det er anti-Trump hver dag, side opp og side ned. Ikke en positiv eller objektiv sak. Det er ufine og nedverdigende bilder. Hånlig språk. Mobbing. Det er videreføring av løgner fra amerikanske massemedier uten kritisk kildebruk.

Hvordan skal vi noensinne kunne ha en ærlig, åpen og respektfull politisk hverdag når en av sidene ikke ønsker å forholde seg til spillereglene? Som er villig til å lyve åpenlyst for å vinne? Som er uetisk, umoralsk og mangler folkeskikk?

Exit mobile version