Site icon Lykten

Seljord barne- og ungdomsskole: Forbudt å si «julebakst» og «juleball»

(Julenissen blir regelrett slått ut av de nye trosretningene i Norge).

Ikke før har Lykten fått «feil» fra Faktisk.no i venstresidens febrilske forsøk på å skjule at man fjerner kors, Jesus og alt som heter jul – i julen, før neste landmine dukker opp. Det var selvfølgelig en «misforståelse» og «vi har aldri tatt et aktivt valg om å fjerne korset», sier lettere stressede informasjonsansvarlige hos handlekjeder når venstremedia ringer for å bistå i god ideologisk ånd. Og dermed har man slukket brannen for nå. Inntil en ny dukker opp. 

Denne gangen i Norge og Seljord i Telemark.

Les også: Rektor på skole i Rygge ba foreldre slutte å bruke ordet «jul».

Les også: 20 prosent av grunnskolene i Norge kjønnsdeler undervisningen

Der har nemlig Seljord Barne- og ungdomsskoles ansatte kjeftet på elevene fordi de har uttalt ordene «julebakst» og «juleball». 

Og her legger man ikke fingrene imellom.

Fra Telemarksavisa:

Det var tidligere denne uka at besteforeldre med elev på Seljord barne- og ungdomsskole fikk høre dette.

– Han kom hjem fra skolen og fortalte oss at han hadde fått kjeft fordi han kalte det julebakst og juleball. Da tenker jeg; hva blir det neste hvis ikke vi reagerer på at ungene ikke får snakke om jul? For meg er dette veldig leit, veldig provoserende, sier ei bestemor som ønsker å være anonym av hensyn til barnebarnet.

– Da jeg spurte han hvem det var som hadde bestemt dette, sa guttungen at det var staten, fortsetter bestemora.

Mat og helselærer Solfrid Bjørge bekrefter at de har tatt og tar bevisste valg før jul.

– Vi har bevisst kalt det for tradisjonsmat og ikke julemat for ikke å støte noen. Jeg har også gjort et bevisst valg ved å ikke kjøpe servietter som det står «merry christmas» på, det blir ikke rød duk og røde julekuler. Enkelte trosretninger er veldig sensitive og mange søker fritak når de hører at det er jul. Vi prøver å gjøre det mer nøytralt, sier Bjørge.

HER BLIR DET INGEN JUL! Mat og helselærer ved Seljord barne- og ungdomsskole krever at skolen og elevene kaller det «tradisjonsmat». (Foto: Facebook).

Neida, ikke forbudt, men….

Rektor på skolen, Kjersti Bollerud, forsøker å glatte over beslutningen og mener at skoleledelsen ikke konkret har forbudt noen å snakke om jul, men sier videre at skolen og skoleledelsen har et ansvar for å legge til rette for inkludering og viser til paragraf 1.1 i Opplæringsloven:

§ 1-1.Formålet med opplæringa

Opplæringa i skole og lærebedrift skal, i samarbeid og forståing med heimen, opne dører mot verda og framtida og gi elevane og lærlingane historisk og kulturell innsikt og forankring.

Opplæringa skal byggje på grunnleggjande verdiar i kristen og humanistisk arv og tradisjon, slik som respekt for menneskeverdet og naturen, på åndsfridom, nestekjærleik, tilgjeving, likeverd og solidaritet, verdiar som òg kjem til uttrykk i ulike religionar og livssyn og som er forankra i menneskerettane.

Opplæringa skal bidra til å utvide kjennskapen til og forståinga av den nasjonale kulturarven og vår felles internasjonale kulturtradisjon.

Opplæringa skal gi innsikt i kulturelt mangfald og vise respekt for den einskilde si overtyding. Ho skal fremje demokrati, likestilling og vitskapleg tenkjemåte.

Elevane og lærlingane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine og for å kunne delta i arbeid og fellesskap i samfunnet. Dei skal få utfalde skaparglede, engasjement og utforskartrong.

Elevane og lærlingane skal lære å tenkje kritisk og handle etisk og miljøbevisst. Dei skal ha medansvar og rett til medverknad.

Skolen og lærebedrifta skal møte elevane og lærlingane med tillit, respekt og krav og gi dei utfordringar som fremjar danning og lærelyst. Alle former for diskriminering skal motarbeidast.

Les også: Fylkesmann i Skien: norske skoler plikter å følge islamske regler

Les også: Vinterfest? IKEA får kritikk på sosiale medier

(Skjermbilde/Telemarksavisa.no)

Les også: Pepperkakefigurer forbudt på skole – «De oppfattes som rasistiske»

Enkelte trosretninger er sensitive sier, Mat og helselæreren? Er det hinduene? Nei. Er det sikhene? Nei. Er det jødene? Sannsynligvis ikke i dette tilfellet. Er det muslimene. Vel, ikke mer enn at de blir hjemme. Er det de progressive, rødgrønne rektorene og lærerne med firkantete røde briller og overdimensjonerte turkise smykker? Ja. For her er Stockholmsyndromet slått ut i full blomst. Her kaster man seg ned på bakken og ruller rundt som lydige hunder. Her skal man bøye seg bakover som Gummi-Tarzan. Alt i rødgrønn stil – den trojanske hesten i det norske samfunnet.

For Det nye og inkluderende Norge skal nemlig kaste av seg alt som heter juletradisjoner for å tilpasse seg en stadig radikalt endret demografi. Og ut av vinduet går altså vår mest kjære kulturelle og religiøse tradisjoner, med skolevesenet i fremste rekke som femtekolonnister.

Les også: DEN EKTE RASISMEN: EU-kommisjonen fjernet kristne kors fra reklameplakat

Les også: Nylund skole i Stavanger: Forbudt å synge ordet jul – elevene må nynne julesang

 

Exit mobile version