Site icon Lykten

Skyskraperbyene i Kina du ikke har hørt om

Her i Vesten virker det som vi er belemret med en uendelig rekke av problemer og konflikter i alle samfunnslag. Regjeringer og statsledere kommer og går i skandaler, vi har finanskriser, masseinnvandring, kulturmarxisme, ikke-gå soner, gatekriminalitet, politisk- og religiøs terrorisme, seksuell nihilisme og miljøhysteri i en sur og illeluktende gryte som er i ferd med å koke over.

I mellomtiden har kineserne gjort noe i bakgrunnen mens resten av verden har snublet videre. De har bygd flere metropoliser, storbyer med titalls millioner innbyggere. Med skyskrapere så langt øyet ser. Og byggverk som imponerer på mange måter. De bygger massive veinett, tognett og havner. Store og moderne flyplasser likeså. I motsetning til til USA der veinettet smuldrer opp og flyplassene har gått ut på dato for flere tiår siden. Ingen nye metropoliser bygges der, tvert imot har store deler av den eksisterende bygningsmassen gått ut på dato og er klar for rivning. Hundrevis av millioner av mennesker i Kina er hentet opp fra fattigdom og til middel- og overklassen. De vil stille sterkere på det internasjonale finansmarkedet enn amerikanere snart. Dette merker man blant annet i USA, Canada og Australia, der pengesterke kinesere kjøper opp privat- og næringseiendommer i et forrykende tempo.

Les også: Kina – ikke Russland – er den største trusselen mot Vesten

Nå er ikke Kina noen ensidig solskinnshistorie på noen måte. De største massedrapene i moderne historie med Maos kulturrevolusjon fant sted der for mindre enn 70 år siden. Vi snakker mange titalls millioner drept. Legg på ettbarnspolitikk, umenneskelige forhold på fabrikker, massiv tvangsflytting av mennesker og kommunismen som rosinen i pølsa, så er det bare noe man kan kritisere landet og kommunistpartiet for. Vi kan ta med innføringen av den sosiale kredittverdien for hver innbygger som er innført, som kan bestemme om du kan kjøpe flybillett eller få leie bolig, så er det en del totalitære trekk som fremdeles belemrer det moderne Kina.

Les også: Kina og WHO skyldige i folkemord

Men samtidig har landet altså stått bak en nærmest ufattelig og imponerende vekst og utvikling. Dette inkluderer også militærets utbygging med krigs- og hangarskip. Mange av nabolandene kan se på Kinas utvikling med behersket optimisme, ettersom landets lederskap har raslet med sablene med tanke på grenser og eierskap av nærliggende landområder.

Se flere videoer her fra det Kina i 2021 som på mange måter har gjort dette uten at verden har fulgt med. Vi kan raskt oppleve at Kina blir et betydelig større maktfaktor på den globale arenaen enn det vi har vært vant med.

Les også: VIDEO: Kina – en terrorstat for det 21. århundre

Les også: Kinas sosiale kredittsystem ekspanderer – millioner har forbud mot å fly og ta tog

Les også: DAGENS VIDEO: Er Kina verdens mest rasistiske land?

Exit mobile version