Site icon Lykten

Slik sikret Sylvi Norgesrekord i kvoteflyktninger, u-hjelp og kanskje også bompenger

Sylvi Listhaug. (Foto: Stortinget / (CC BY-NC-ND 2.0))

FrP har i alle år lover å stramme inn norsk innvandringspolitikk, fjerne bommene og kutte u-hjelpen. Men etter at FrP kom i regjering har antall kvoteflyktninger blitt mangedoblet mens u-hjelpen og bompengene har økt betydelig.

Etter hvert kom det frem i sosiale medier at FrP hadde rundlurt velgerne når det gjelder innvandring, bompenger og u-hjelp. Mange av FrPs medlemmer ble forferdet over det som hadde skjedd.

Les også: FrP har solgt seg selv til djevelen – makt fremfor folket

Oslo FrP, under tidligere leder Geir Ugland Jacobsen, ønsket å gjenoppbygge tilliten til partiet ved at landsmøtet skulle vedta en resolusjon som skulle tvinge FrPs stortingsgruppe til stille krav til regjeringen i budsjettforhandlingene. Med en slik resolusjon ville det bli umulig for Erna Solberg å bestikke FrPs ledere for å få FrP til å stemme stikk i strid med det partiets velgere ønsker.

Les også: Geir Ugland Jacobsen stemte nei til kvoteflyktninger

I resolusjonen sto det således:

I et oppslag på TV2s sider står det at Sylvi Listhaug grep inn for å få stanset denne resolusjonen.

Oslo FrP ble i følge oppslaget presset til å trekke resolusjonsforslaget. Da fikk FrPs ledelse frie hender til å forhandle med Erna Solberg om statsbudsjettet for 2021.

Takket være Sylvi Listhaugs inngripen kunne derfor FrPs stortingsgruppe stemme for et statsbudsjett for 2021 som inneholder følgende:

Når det gjelder bompenger har fikk FrP gjennomslag for en bevilgning på 670 millioner til reduksjon i bompengene utenfor byområdene. Det er satt rekord i innkreving av bompenger hvert eneste år siden 2010. Bompengene ble økt fra 8,1 milliarder i 2010 til 12,3 milliarder i 2020. Det er foreløpig uklart om det vil bli satt ny rekord i bompengeinnkrevingen i 2021.

Den egentlige Sylvi Listhaug har nå kommet for en dag. Motstanderne av innvandring og u-hjelp bør nå innse at Sylvi ikke er noen redningskvinne. Men når det gjelder bompenger har Sylvi fått til noe, selv om kravet i resolusjonen fra Oslo FrP ikke ble innfridd.

Les også: Siv Jensen og FrP sviktet da det gjaldt som mest

Les også: Fremskrittspartiet står foran et veivalg

Exit mobile version