Site icon Lykten

Terrortrusler er «normalen» i Europa

Å leve med terrortrusler har blitt «den nye normalen», skriver den britiske avisen Telegraph. Den tyske storavisen Die Welt har intervjuet en høytstående tysk politimann, Andy Neumann, som uttaler at et terror-tips førte til at man evakuerte flere togstasjoner i millionbyen Munchen på nyttårsaften.

Les også: Säpo advarer – stadig flere muslimske terrorister blant asylsøkerne i Sverige

TERRORALARM: Politiet i den tyske millionbyen Munchen måtte rykke ut på nyttårsaften etter et tips om en selvmordsbomber på et av togene som gikk den dagen. Det førte til at tusenvis av feststemte tyskere måtte evakueres. – Dette må tyskere bli vant til, sier en høytstående politimann i Tyskland.

– Ingen tviler lenger på det faktum at tyske innbyggere må bli vant til risikoen for et angrep, uttalte Neumann til den tyske storavisen Die Welt.

– I noen tilfeller er det ren og skjær flaks, noe som også innebærer at vi satser på terroristenes inkompetanse.

– I andre tilfeller hadde vi rett informasjon i rett tid, etterfulgt av flere måneder med komplisert etterforskning. Den flaksen vil med all sikkerhet ta slutt – så det er ennå viktigere å være årvåken.

Les også: Terrorangrep i Danmark – to drept – fem politimenn skadd

Terror i Europa

Europa vil aldri bli det samme igjen. Siden årtusenskiftet har vi opplevd dusinvis av terrorangrep utført av muslimer, med nærmere tusen drepte som resultat. I tillegg kommer enda flere tusen som er såret og skadet for livet. For ikke å glemme sorgen og tapet til familier og venner hos de som ble rammet.

Spania i 2004, Russland i 2004, England i 2005, Bulgaria i 2012, Danmark, Russland og Frankrike i 2015, var noen av de største og blodigste muslimske terrorangrepene. Fulgt av utallige mindre angrep.

Les også: 10 år siden det muslimske terrorangrepet i London

MUSLIMSK TERRORISME: Spania opplevde i 2004 et grusomt angrep mot sivile på et tog i hovedstaden Madrid.

Men de siste årene har ikke bare terrortruslene økt i omfang, også angrepene har kommet oftere og rammet hovedsaklig uskyldige sivile. De muslimske terroristene har unngått å angripe regjeringsbygg, militæranlegg eller politistasjoner, men heller siktet seg inn på busser, t-baner, restauranter, firmaer og konsertarenaer.

Steder der de ikke vil bli skutt tilbake på. Der ofrene er uten mulighet for å slippe unna eller yte motstand. Terroristene skiller ikke på menn, kvinner og barn – alle er de legitime mål i muslimenes øyne.

Dette har ført til at vi har fått bevæpning utenfor jødiske skoler og synagoger, under barnetogene på 17. mai og terroralarmer på alle barneskolene i Oslo.

Les også: Norske grunnskoler får terroralarm

TERRORALARM: Slik ser de nye terroralarmene ut som er installert på alle norske barneskoler i Oslo. Føler vi oss tryggere med en slik alarm?

Samtidig står våre grenser vidåpne for de samme menneskene som ønsker oss vondt. Daglig ankommer tusenvis av nye muslimer, uten papirer, uten identitet til våre land. I all hovedsak unge sterke menn. Eldre, syke, kvinner og barn – de som trenger beskyttelse – blir igjen i krigssonene og flyktningleirene. De som har penger, sterke bein og mulighet for å beskytte sitt land reiser derfra. Kontrasten til Europas menn i 1939 er slående.

I Norge stengte togstasjoner, t-baner, museer og slottet etter en terrortrussel i 2014. Vi fikk bevæpning av polititjenestepersonell. Der folk før kunne kjøre bil eller bevege seg fritt, finnes i dag gitter, betongklosser og vakter som vinker oss videre.

Les også: Terrorfrykt over hele landet

For ikke å snakke om hysteriet på flyplassen med sko, belter og vannflasker som må fjernes, før man får gå igjennom metalldetektorene, der barnefamilier og folk i rullestol får kremer og medisiner gjennomsøkt.

I Belgia avlyste man i år nyttårsfeiringen av frykt for terrorangrep. I Tyskland måtte alle togpassasjerer i lystig nyttårstemning forlate tog og togstasjoner etter et tips om en selvmordsbomber. I England ble et muslimsk terrorektepar nylig dømt for å ha planlagt å sprenge ihjel uskyldige på et kjøpesenter.

Vi er knappe måneden etter terrorangrepet i Paris – det siste av dem – hvor 130 uskyldige mennesker mistet livet når IS-terrorister åpnet ild på konserthaller, restauranter og kafeer. Hundrevis ble skadet, mange alvorlig.

Les også: Muslimer bak terrorangrep i Paris – 130 drept så langt

BEVÆPNET POLITI OG MILITÆRE: Et ikke uvanlig syn i Europa i 2015; bevæpnede politi- og militærstyrker i sentrum av byene våre. Julepynten som henger i bakgrunnen og en McDonaldsrestaurant, gir assosiasjoner om en fredeligere tid.

Hver uke kan vi lese om at franske, tyske, belgiske, nederlandske, danske – og norske – myndigheter som har avverget nye terrorangrep. Noen av planene kommer frem i nyhetene. De fleste gjør det ikke. Hadde allmennheten fått vite alt som foregår, ville det utløst panikk. Kanskje opptøyer.

Unntaket til passiviteten i Europa kom på øya Korsika, der fikk lokalbefolkningen nok og tente på en moske etter muslimsk terror mot brannvesenet og politiet i hovedstaden. Det er tegnet på et samfunn i oppløsning.

Les også: Hva skjedde egentlig på Korsika, Dagbladet, VG og NTB?

Er du villig til å leve et liv med konstante terrortrusler, slik den tyske politimannen uttalte? Et liv hvor du må tenke deg om to ganger før du tar en buss eller tog. Hvor du må være på vakt når du skal ta fly. Et samfunn hvor vi må gi avkall på vår frihet og trygghet i hverdagen og være redde for våre kjære og våre barn?

Vil vi bli den første generasjonen etter andre verdenskrig som etterlater våre barn til en verden i en verre og mer utrygg tilstand enn den vi selv vokste opp i?

Exit mobile version