fbpx

Grunnskoler i Oslo får terroralarm

Som følge av den forhøyede terrorberedskapen hos myndighetene i Oslo, så har man besluttet å installere såkalte «terroralarmer» på samtlige grunnskoler i Oslo de neste to årene.

Fra NRK.no:

– Når alarmen går, og det er alvor, vil det blinke i en lampe høyt oppe på veggen. I tillegg vil rektor kunne nå alle med beskjed over høyttalere i klasserom, skolegården og på toaletter. Skolen kan også velge å barrikadere bygningen slik at skolen blir hermetisk lukket for uvedkommende. (Sitat slutt).

D

FÅR TERRORALARM: Som en av de første grunnskolene i Norge, så får Hovseter skole terroralarm. Rektor Evelyn Angell Veglo føler seg tryggere. (Foto: Hovseter skole).

Rektor på Hovseter skole, Evelyn Angell Veglo, velger å se på skyteepisoder på skoler i land i Europa og USA, samt 22. juli-terroren, som grunnlag for de nye terroralarmene.

Fra NRK.no:

Etter det som har skjedd på skoler i blant annet USA, Tyskland og Finland, har vi spurt oss selv: «Hva gjør vi?» Jeg leder en bedrift med over 700 mennesker. Da må vi ha en beredskap, og den har vi styrket nå, sier rektor ved Hovseter skole, Evelyn Angell Veglo. (Sitat slutt).

Les også: Terrorfrykt over hele landet

Evelyn Angell Veglo nevner 22. juli-terroren som en av årsakene til at man nå må ta grep om den nye skolehverdagen i Oslo-skolene.

Den rosa elefanten

Rektorens påstand stemmer imidlertid ikke med den norske myndigheter og politiet i Oslo opererer med.

Der er terror utført av en ensom norsk person ikke tatt med i det allmenne trusselscenarioet. Det er derimot muslimsk terrorisme, som har ligget på toppen av myndighetenes bekymringsmeldinger i godt over 15 år, samt toppet politiets sikkerhetsstjeneste sine årlige rapporter i siden tidlig 2000-tall.

Selv ikke etter 22. juli, oppgraderte PST sine trusselvurderinger til å omfavne ensomme etniske nordmenn som kunne utføre terrorhandlinger.

Fra PST sin trusselrapport i 2012:

Terrorhandlingene 22. juli har så langt ikke medført noen endring i trusselen fra organiserte nasjonale ekstreme miljøer i Norge. Oppslutningen rundt organiserte høyreekstreme og anti-islamske grupper forventes å være forholdsvis liten også i 2012.

I 2015 opplevde Norge også for første gang bevæpnet politi på 17.mai feiringen.

D

BEVÆPNET: For første gang i nyere historie var politiet bevæpnet under barnetogene på 17. mai i år. Ifølge PST er det den økende muslimske terrorismen som er årsaken til at politiet nå bærer våpen offentlig.

Demografi i Oslo-skolen

I Oslo har 54 av de 125 grunnskolene en majoritet av ikke-norske elever. 16 av dem var nesten rene innvandrerskoler, hvor over 80 prosent av elevene er fremmedkulturelle. Kun ni skoler i Oslo har 90 prosent norske elever, og disse ligger på Oslo Vest eller Nordstrand.

Så langt er det kun skoler i Oslo som får terroralarmer.

Les også: Norske skoler plikter å følge islamske regler

Ville drepe barnehagebarn

PST arresterte også nylig flere navngitte muslimske terrorister som ble avhørt snakke om å gå inn i en barnehage på Østlandsområdet og drepe alle barna og de ansatte. Fra TV2.no:

« Hater de vantro, mann, drepe alle fra liten til stor, gå inn i en eller annen barnehage, mann.» (Sitat slutt)

VILLE DREPE SMÅ BARN: På opptak som PST har sikret seg så snakker to av de to dømte terroristene om å gå inn i en norsk barnehage og drepe både barna og de ansatte. Kort tid etterpå ble de pågrepet i Oslo av politiets sikkerhetstjeneste. (Foto: Illustrasjonsbilde).

VILLE DREPE SMÅBARN: På opptak som PST har sikret seg så snakker to dømte terrorister med norsk statsborgerskap om å gå inn i en norsk barnehage og drepe både barna og de ansatte. Kort tid etterpå ble de pågrepet i Oslo av politiets sikkerhetstjeneste. (Foto: Illustrasjonsbilde).

PST-sjef Benedicte Bjørnland la også ut politiets trusselvurdering i februar i år.

Der ble det påpekt at politiet spesielt er bekymret for muslimske ungdommer med minoritetsbakgrunn som lett kan radikaliseres av ulike radikale muslimske grupper med tilhold i Norge.

Les også: Norske elever flykter fra flerkulturell skole i Asker

D

PST-SJEF: Benedicte Bjørland og PST mener vi kan vente oss en islamsk terrorhandling i Norge iløpet av 2015.

PST-sjefen mente at Norge sannsynlig ville oppleve et terrorangrep iløpet av 2015.

I Europa har jødiske skoler og barnehager permanente politi eller vaktposter for å beskytte barna. På den jødiske barnehagen i Oslo må barna slippes inn gjennom to skuddsikre sluser mellom klokka halv åtte og halv ti om morgenen.

Ikke bare skoler

Det er ikke bare Oslo-skolene som får installert terroralarm og økt bevilgninger til sikkerhet. Også Stortinget får 10 millioner kroner til å øke sikkerheten.

Sist sommer valgte myndighetene å stenge slottet, rådhuset og deler av sentrum etter konkrete muslimske terrortrusler, noe som førte til at regjeringen måtte bevilge nesten 75 millioner kroner ekstra for kostnader som følge av overtid og ekstra mannskap.

Hvor mye det vil koste å hermetisk lukke/barrikadere 180 skoler kommer ikke frem i artikkelen hos NRK, ei heller hvilket budsjett det skal komme fra.

Relatert:

– Norsk statsborger dømt til åtte års fengsel for terrorisme

– Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan sin tidligere organisasjon terrorstemplet

– Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

– Muslimske terrorister muligens på vei til Norge

– Terrorfrykt over hele landet

– Selvmordsbomber kom fra norsk moske

– Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

– Vepsens Tor Bach gir våpentrening til jihadister i Norge

– Statsminister Solberg: 23 norske kommuner må se opp for radikale islamister

– Norske skoler plikter å følge islamske regler

– Terrortrusler fra muslimer stopper PEGIDA-demonstrasjon i Oslo

– Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– Norske muslimer må ha moskeer for å unngå radikalisering

– Norsk kjøpesenter får muslimsk navn

– Muslim avbrøt dåpsgudstjeneste i Sandefjord og ropte «Allah er den eneste rette gud»

– Her er IS sin dødsliste over politikere, forfattere og journalister

– VG støtter ekstreme islamister i Norge

– Over 80 drept i ramadan-terror på ferieparadis

– Muslimer i Sverige hyller terrorangrepene i Paris

– Massakren i Paris feires i Gøteborg