Site icon Lykten

Leserinnlegg: Ugler i mosen

Av Arvo Lehr

Alle vet at Tyskland (med Merkel i spissen) gikk tidlig ut offentlig og lovet bort ”åpne inntak” av flyktninger til sitt land og åpnet grensene helt. Sverige sine offentlige uttalelser om sin liberale og enkle flyktningpolitikk ble sett på av mange som selve «gullegget». (Noen av flyktningene har faktisk oppfattet at Sverige lover å huse 350.000, så hvor kommer dette fra?)

Sverige har lovet å huse flyktningene ved å gi dem sitt eget hus og hjem, de har lovet å ha kortere behandlingstid både på asylsøknader og familiegjenforening. Dette høres jo bra ut, ikke sant?

Men Tyskland har dessverre måtte gått tilbake på sine «åpne grenser». De visste IKKE konsekvensene av det de lovet og hva de faktisk sa ”ja” til.

Dette var selvfølgelig en ytring som stilte dem i et ”langt bedre lys” etter andre verdenskrig, men Tyskland har igjen MÅTTET innført strengere grensekontroller.

Sverige som lider av arbeidsløshet og ringvirkninger av den finansielle krisen har MYE å stå til rette for det svenske folk etter dette løftet, og nå også Norden i sin helhet.

«Melk og honning»

Begge landene har lovet bort helt urealistiske land i Europa, bugnende med «melk og honning», og du må IKKE tru at dette gikk menneskesmuglere forbi.

Menneskesmuglere har derfor utarbeidet et ”hemmelig dokument” som de gir ut sammen i en pakke som består av  tips, råd, internettsider, nettadresser med linker til folk som kan hjelpe, nettadresser med tips (som hele tiden oppdateres) med steder hvor de kan krysse landegrenser uten å bli registrert. Tusenvis av falske pass selges nå i slike pakker, som feilaktig beviser at personen er fra ett krigsrammede land, tog billetter, flybilletter osv, alt ettersom hvor mye penger man har til rådighet. (Kilde:1)

Da er det vel ikke så rart at noen lar seg friste, ”rir på bølgen” og gir seg ut som krigsflyktninger? Det ville sikkert du gjort også hvis dette enorme ”overskuddet” bare lå og ventet på deg. Er du fortsatt med meg?

Men dette dokumentet, som viser en oversikt over hvilket land som tilbyr størst velferd, det er ikke lenger «hemmelig»!

På en meget kort pressekonferanse, et såkalt «doorstep», den 27.07.15 varslet Danmark at de hadde oppdaget dette dokumentet. Inger Støjberg (som er Danmark sin utlendinge-, integrerings- og bolig minister) har uttalt hvorfor Danmark, etter denne oppdagelsen, valgte å stramme inn grensene:

Sitat: «Selvfølgelig betyder opholdsvilkår – og herunder økonomi – noget, for hvilke lande asylansøgere søger til. Hvorfor ellers denne systematiske gennemgang af bl.a. Danmark, som menneskesmuglere har udarbejdet og offentliggjort på en hjemmeside, hvor de servicerer med den slags viden? Sidste år beskrev fagbladet Dansk Politi, at asylansøgere havde så detaljerede oplysninger, at de vidste hvor mange håndklæder de fik udleveret, når de kom til Center Sandholm. Og Danmarks Radio påviste sidste år, at Danmark i perioden 1. januar 2012 – 1. september 2014 modtog flere syriske asylansøgere end 15 EU lande gjorde tilsammen – herunder lande som Polen, Tjekkiet, Slovakiet og de baltiske lande. Vi skal hjælpe mennesker i nød, men vi skal også kunne følge med, og det kan vi ikke i øjeblikket. Derfor skal der strammes op, så vi får begrænset tilstrømningen. Netop derfor bliver ydelserne til flygtninge halveret, så de kommer på SU-niveau.» Sitat slutt. (Kilde:2)

Skjønner du nå hvor dette kan bære hen?

Dette «SU nivået», som Danmark har innført, er det minimumet som må oppfylles for å ivareta menneskerettighetene, og DA er det ikke lenger så «fristende» å søke asyl i Danmark. Og DET er nettopp DERFOR flyktningene nå søker seg videre til Sverige. (Kilde:3a)

Sverige er jo det neste på listen over land som kan tilføre de ønskede goder, velferdsordninger og kan tilby «nok håndklær på mottaket», slik som disse immigrantene nå selv ønsker at det skal være.

Danmark sier de ikke lenger har kontroll på hvem som er reelle flyktninger og hvem som er immigranter, de som benytter seg av muligheten til å ”ri på bølgen”. Kontroll på dette har ikke noen andre land heller, så hvorfor skal Norge ha det?

Flere andre land har også reagert på disse ”velferds-søkende flyktningene” som skal velge sitt eget land (Kilde:3b). Østerrike, på sin side, avviser også flyktninger på grensen og sier bla annet at: ”Ingen kan hevde at Kroatia og Slovenia er utrygge land.”

Og det er nettopp ”dette” som betegner en flyktning: ”Et menneske som søker tilflukt og trygghet i ett annet land hvor det de flykter fra ikke eksisterer”. Problemet er bare at majoriteten av krigs-flyktningen fra Syria er i dag endret, til en liten minoritet i flyktningstrømmen.

NB: Jeg ser det her nødvendig å poengtere forskjellen mellom de reelle flyktninger (beskrevet ovenfor) og de immigrantene som jeg vil ta for meg videre. Immigranter er videre i artikkelen forstått som ”mennesker som drar til et fremmed land og bosette seg der”.

Mediabildet fokuserer på flyktningene med god grunn selv om de er blitt en minoritet, det er jo disse vi vil hjelpe og det er jo disse menneskene som våre hjerter banker for. (Kilde:3c) Disse krigsrammede flyktningene er selvfølgelig oppriktig takknemlige for å endelig føle trygghet og er takknemlige for all hjelp, og disse SKAL vi selvfølgelig hjelpe!

Men oppe i alt dette, så ser ikke mange nordmenn de velferds-søkende immigrantene. Men Sverige og Danmark har jo sett dem, de har måtte innse at de ikke har kontroll, de har derfor følt seg tvunget til å bryte med Dublin-avtalen, som var selve ”verktøyet” vi hadde for å kunne kontrollere og ivareta en slik flyktningstrøm.

Tankestrek: Er dette greit?

Skal vi virkelig sitte stille og tillate dette som har utgjort store deler av den kaotiske og manglende kontroll-tilstanden vi nå opplever? Skal virkelig disse feilinformerte, velferds-søkende immigrantene fortsette og selv få velge seg ett land ut ifra et dokument som er utarbeidet av organiserte menneskesmuglere? Skal Norge nå stå ansvarlig for Tyskland og Sverige sine tomme løfter og ta belastningen av at Sverige og Danmark bare ”skyver problemet” videre til oss? Hva slags Nordisk samarbeid er egentlig dette? Dette lukter «råttent» i min nese.

Men vi må tilbake til de skuffede ”lykke-jegerne” som nå har oppdaget virkeligheten, de klager over standarden ved flyktningmottaket i Sverige. «Det er for få tv’er, ingen nattlampe, ingen gratis taxi til gratis lege» osv. De har jo blitt lovet SÅ MYE MER i dokumentet sitt, enn det de nå opplever. Bitterheten av å ha betalt masse penger for menneskesmuglerne sin ”pakke”, blind tro på dokumentet og frivillig latt seg registrert i Sverige er selvfølgelig et resultat av dette. (Kilde:fjernet fra Internett) Og det ville du også gjort hvis du var i deres sko!

Disse immigrantene, (for det er det de egentlig er), er selvfølgelig feilinformerte av menneskesmuglere som har ”smørt tjukt på” i dokumentet. Det får vi bekreftet i forhold til de forventningene som disse immigrantene viser oss. I Sverige er de ikke engang fornøyd med «hvor i Sverige» de har kommet (Kilde:4). Her startet de faktisk en sulteaksjon fordi de trudde at de skulle bo nærmere sentrum av byen, shoppingsenter og skoler. Det var jo det de var blitt lovet i dokumentet.

MEN: Hvorfor er det ”så dårlig stelt” i Sverige? Vel, alle vet jo at det er det jo IKKE. Sverige heller nå i retning av å innføre Danmarks sitt SU-nivå, og NOE må de jo gjøre! For det de har lovet kan de IKKE gjennomføre, i hvert fall ikke uten en alvorlig forvitring av landets nåværende økonomi, kultur og en kraftig øking i arbeidsledigheten, som allerede er skyhøy!

Så da er det vel heller ikke så rart at Sverige, med sin åpne og inkluderende flyktningpolitikk, til å begynne med nektet å ta imot disse flyktningene fra Danmark. (Kilde:5)

Myndighetene i Sverige har vært i lange og lukkede forhandlinger med Danmark. At det omtalte dokumentet, velferds-søkende immigranter og den manglende kontrollen, har trolig blitt behandlet, da dette er kjernen i problemet. Myndighetene og politiet i de to landene har så valgt å la dem passere igjennom Danmark og til Sverige, mens de begge benekter at landene har laget sin egen avtale om dette. For hva ville vel ikke dette signalisert?

Hva skjer så videre? Nå sier Sverige at de holder på sitt og strømmen av mennesker trenger ikke å registrere seg i Sverige, det er jo akkurat hva de kritiserte Danmark for. (Kilde:5).

Ja, så flott da! For det er vel ikke så rart at de velger å tolke Dublin-avtalen på sin egen måte, lar det være frivillig å registrere seg, og samtidig er de frekke nok til å oppfordrer Finland og Norge om å ta større ansvar. (Kilde:6)

For hvor skal strømmen gå nå? Forholdene, som Sverige viser frem, er overhodet ikke tilfredsstillende for disse immigrantene:

– Sverige deler nå ikke engang ut informasjon utenom på det svenske språket. (…og midt oppe i dette finner vi de uskyldige menneskene, de ekte flyktningene som vi virkelig ønsker, og burde hjelpe!)
– Svensk personell fra myndighetene møter ikke opp når busser ankommer mottakene engang.
– Sverige viser dem (som vi har sett) de trangeste kår, og dette er smart! Det er jo det samme som Danmark gjør for å ”skyve strømmen” videre.

Strømmen av mennesker trenger jo ikke lenger å registrere seg i Sverige heller, det er blitt frivillig (Kilde:7). Derfor vil de selvfølgelig bort fra Sverige og heller søke ”velferd-lykke” på nytt i Norge og Finland.

Norge er geografisk nærmere og økonomisk det best alternativet, og hit kommer det nå mange fra Sverige (Kilde:8a). Det hadde nok de fleste gjort, ellers hadde de jo bodd i Sverige nå.

Sverige har faktisk ”åpnet døren” til Norge, og strømmen kan enkelt vandre inn i landet som nå er blitt nr.1 på lista! (En liste som Danmark har hentet fra dokumentet til menneskesmuglerne og som de har publisert på nett, se Kilde:8b)

Menneskesmuglerne så sikkert på muligheten for å komme til Norge som en utopisk drøm, fra starten av. Men nå er dette altså fullt mulig og det kan du bestemme selv om du vil.

Er det ikke flott?

Så: VELKOMMEN TIL NORGE! Ps: Ikke kall oss naive, flere av oss har flydd over landet og sett at vi har store ubebodde skogsområder!

– Norge har ikke noe kontrollorgan som er bedre enn Sverige og Danmark, så vi kan heller ikke kontrollere hva som kommer, hvem som er hvem og hva deres hensikter egentlig er.

Men poenget mitt er at det er utrolig naivt dersom vi ikke anerkjenne at dette allerede er, og kan bli et problem i fremtiden, samme hvilket europeisk land du bor i.

Ja, vi vet at PST har klart å luke ut nærmere 10 ISIL soldater som også prøver å ”ri på bølgen” (Kilde:8c), men disse velferds-søkende, lykkejegerne er det faktisk vanskeligere å avsløre. ISIL på sin side har sagt de skal sende over tusenvis av krigere blant flyktningene.

Notat: Norges høyesterett har bestemt at man ikke skal dømme mennesker som kommer med falske papirer (Kilde:8d) Og mange av asylsøkere som kommer med strømmen vil nok ikke bli godkjente ”flyktninger”, disse vil bli forsøkt sendt hjem igjen, men veien er kort til ett varig opphold. Har du først fått begge beina innenfor Norges landegrenser, så vet vi jo alle at det bare en ny ”alvorlig kriminell handling” som forhindrer en mulig utsendelse og som sikret deg varig opphold.

Ja, dette er riktignok et fengselsopphold, men dette er et fengselsopphold i beste særklasse, og når du kommer ut har du rett på statsborgerskap fordi du har oppholdt deg så lenge i landet. Dette har vi sett skje før, (husker du fortsatt de to adskilte hendelsene med knivdrama på Valdres-ekspressen hvor til sammen fire personer ble drept?) (Kilde:8e1 og Kilde:8e2). Så hvorfor skal det ikke skje igjen? Og nå også selvfølgelig i ett større omfang. Det er kanskje på tide å revurdere negative holdningene til bevæpning av politiet også hvis dette skulle stemme (Kilde:8f)

Så igjen: ”Velkommen til Norge”

Tenk hvor mye penger dette, i det lange løp, vil koste Norge, samlet er de foreslåtte 100.000 (Kilde:9) allerede estimert til å koste 430 milliarder kroner. (Kilde:10) Hvis du allikevel velger å ikke være kritisk til disse immigrantene, så prøv i hvert fall å tenke på hva pengene, istedenfor, kunne gjort for de ekte flyktningene som trenger det så mye, MYE mer!

Det er vanskelig og relatere seg til beløper som 430 milliarder kroner. Lettere er det kanskje når prisen på Melsomvik for tusen personer i 1 måned er tilsammen på hele 19 millioner. (Kilde:11a) Her ser vi også hvordan Norge velger bla. private kommersielle foretak til å huse strømmen, disse er langt fra nivået i Sverige og Danmark sitt SU-nivå.

Det er heller ingen grunn til å tru at denne strømmen vil stagnere med det første, den 7 september gikk Inger Støjberg igjen ut med følgende utsagn (kilde:11b) på Facebook:

Sitat: ”Har i dag, som lovet, indrykket annoncer i fire libanesiske aviser, der informerer om de ændrede vilkår for personer, der søger til Danmark. Desuden hænges teksten op på asylcentrene i Danmark på i alt 10 forskellige sprog, og der søsættes en kampagne på sociale medier. Formålet er at informere sagligt og nøgternt om forholdene i Danmark, som regeringen er i fuld gang med at stramme op på. Vi ved, at rejsemønstrene til Europa er styret af menneskesmuglere. Vi ved også, at Danmark er højt på menneskesmuglernes hitliste. Det ønsker jeg at lave om på, for vi kan ganske enkelt ikke følge med den nuværende tilstrømning. Set i lyset af den meget store tilstrømning til Europa i disse dage, så er der ekstra god grund til, at vi både får strammet op og får det effektivt kommunikeret ud.” Sitat:Slutt.

Danmark går nå sterkt ut for å informere om at de ikke lenger er ett velferdsland slik som dokumentet skal ha det til. Norge gjør selvfølgelig ikke noe lignende.

Vi kan ikke hjelpe ALLE de 30 millionene som er på flukt i verden, det er en utopisk altruistisk tankegang, men vi kan i hvert fall forsøke å hjelpe de som trenger det mest.

Er du ikke enig?

Denne problematikken er det flere som kjenner til i Norge. Rita Karlsen fra HRS, (Humen Rights Service) (Kilde:12) tar for seg både asylsøkere, immigranter, juksemakere og flyktninger. Artikkelen hennes er også ett motsvar til Inger Anne Olsen fra Aftenposten som også tar opp denne problemstillingen (Kilde:13). Så dette burde ikke være fremmed for noen, men det er det tydeligvis, derfor setter jeg søkelyset på dette.

Det er mange andre perspektiver og problemområder som sikkert er mye viktigere enn dette men jeg ønsker med denne artikkelen å rette fokus mot kun denne problematikken, da den for øyeblikket er for dårlig belyst.

Kilder og kildekritikk: Dette er så veldokumentert at man skulle tru at det ikke var grunn til kildekritikk, for dette finnes i de aller fleste medier, venstre- eller høyre-orientert. Så de kan man faktisk velge selv, hvis man vil støtte seg til noen andre kilder enn de som her er plukket ut. Om veldokumentert er det samme som pålitelig, forblir en annen sak.

Kilde:1:http://www.thelocal.dk/…/smugglers-help-refugees…
Kilde:2:https://m.facebook.com/IngerStojberg/photos/a.276535912386133.68727.207401585966233/970443939661990/?type=3&source=48&__tn__=E
Kilde:3a:http://www.vgtv.no/
Kilde:3b:http://www.nettavisen.no/…/–flyktninge…/3423137973.html
Kilde:3c:http://www.vgtv.no/…
Kilde:4:http://www.svt.se/…/vi-trodde-vi-skulle-komma-till…
Kilde:5:http://www.vg.no/…/sverige-vil-ikke-ta-imot…/a/23521425/
Kilde:6:http://www.abcnyheter.no/…/sverige-ber-norge-ta…
Kilde:7:http://www.vg.no/…/sverige-ingen-tvinges…/a/23522405/
Kilde:8a:http://www.aftenposten.no/…/Fa-soker-om-asyl-i-Sverige…
Kilde:8b:http://www.ft.dk/samling/20142/lovforslag/l2/spm/36/svar/1259495/1540374.pdf
Kilde:8c: http://www.dagbladet.no/2015/06/01/nyheter/innenriks/pst/is-terror/den_islamske_stat/39442669/
Kilde8:d:http://www.dagbladet.no/2014/06/25/nyheter/samfunn/politikk/innenriks/34023125/
Kilde:8:e1: http://www.dagbladet.no/2014/07/16/nyheter/innenriks/ardal/34373978/
Kilde 8:e2: http://www.oa.no/nyheter/bussjaforen-dode-etter-knivdrama-pa-valdresekspressen/s/1-81-481047
Kilde:8f: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/–Muslimske-batflyktninger-kastet-12-kristne-over-bord-7984466.html
Kilde:9:http://www.tv2.no/2015/09/21/nyheter/flyktningkrisen/7403034
Kilde10:http://www.nettavisen.no/…/frykter…/3423139116.html
Kilde:11a:http://www.nettavisen.no/nyheter/betaler-679-kroner-dagen-per-flyktning-til-konferansesenter-eid-av-kristen-menighet/3423139172.html
Kilde:11b:https://www.facebook.com/IngerStojberg?fref=ts
Kilde:12:http://www.rights.no/2015/08/skam-pa-den-som-ikke/
Kilde:13:http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Per-Sandberg-er-sluppet-los-8131180.html

Exit mobile version