Site icon Lykten

Leserinnlegg: En verden i endring

Leserinnlegg av Ole Hansen

Mange av oss har i mange år vært opptatt av å sette på dagsorden temaer som har vært politisk ukorrekt, slik som konsekvensene av innvandring fra den tredje verden. Ventetiden har vært lang og uten altfor mange frukter. Nå ser dette endelig ut til at ting er i ferd med å skje. Det er store bevegelser i verden. Først Brexit i Storbritannia, og så vant Trump presidentvalget i USA.

Geert Wilders gjorde nylig sitt beste valg noensinne og økte med 33% samtidig som det nederlandske arbeiderpartiet har mistet 75% av velgermassen og er nå nesten forsvunnet fra det politiske kartet.

Dette skjer med arbeiderpartier i mange land. Britiske Labour imploderer, og i Frankrike har arbeiderpartiet gjort seg irrelevant og det er en reell mulighet for at Le Pen vinner.

Sverigedemokratene ligger svært bra an på meningsmålingene og ligger an til å bli Sveriges største parti ved neste valg, og mange europeiske land vokser den pan-europeisk identitærbevegelsen i rekordtempo. Alt dette henger trolig sammen med at folk er i ferd med å våkne opp til de negative konsekvensene av innvandring fra den tredje verden, særlig fra muslimske land. I en meningsmåling utført i EU-land svarte et flertall av de spurte at de ville stoppe all muslimsk innvandring.

Midt oppi alt dette fortsetter en sterkt venstrevridd globalistisk media å pushe sitt budskap om at alle som er bekymret for innvandringen er rasister. VG hadde nylig en artikkel-serie der de fokuserte på «det hvite raseriet.» Innvandringsskepsis har altså ingenting med reelle problemer å gjøre, i følge VG, men med et irrasjonelt brungrumsete raseri blant visse hvite mennesker.

Det ser ut til at vanlige folk gjennomskuer denne brunmalingen. De tradisjonelle medienes gjennomslagskraft er dalende. Vi ser en sterk økning i alternative medier slik som Frieord.no, Document og Ekte Nyheter. Aftenposten er fremdeles vesentlig større enn Document, men Document har nå flere som engasjererer seg i kommentarfeltene og på sosiale medier enn det Aftenposten har.

Ekte Nyheter er en interessant nykommer. De er fremdeles ikke så store, men de ser spennende ut. Nylig annonserte de konferansen «Den Nye Politiske Virkeligheten» i Oslo. Temaet ser ut til å være marginaliserte stemmer, og de har talere som dekker alt fra klima og Brexit til falske nyheter og Trump. Ekte Nyheter ser ikke ut til å ta noen spesiell side i debatten, annet enn at de vil legge til rette for at alle stemmer som undertrykkes i den vanlige pressen får slippe til.

Fokuset ser altså ikke primært å være på islam og innvandringsskepsis, men disse stemmene har fått plass på konferansen. Lederen av den østerrikske Identitærbevegelsen Martin Sellner er en av talerne.

Ting skjer altså. Veksten i engasjerte lesere og slike konferanser er et tegn på at alternativ-mediene er i ferd med å profesjonaliseres, og nå ut til et bredere publikum. Dette er viktig fordi all erfaring viser at det først må yngle blant folk før det kan omsettes til politiske endringer.

Exit mobile version