Site icon Lykten

Har borgerkrigen i Europa offisielt startet?

Hundrevis av ulovlige migranter som har søkt tilhold ved Stalingrad T-banestasjon i Paris var på torsdag involvert i et langvarig gateslag.

Scenene utspant seg da en gruppe lokale menn kastet objekter mot migrantene, som i hovedsak kommer fra Afrika og Midtøsten.

Les mer: Kong Harald: «Vi må hjelpe flyktningene der de kommer fra»

Området rundt T-banestasjonen skal være tilhold for over ett tusen ulovlige migranter, mange av dem som har kommet etter at franske myndigheter rev den ulovlige teltleiren ved Calais for kort tid tilbake.

Opprørspoliti måtte avfyre tåregass for å spre folkemengden og har arrestert en beruset mann som skal ha vært den som kastet den første flasken som startet opptøyene, skriver Le Parisien.

Politiet skal ha blitt møtt med flasker og gjenstander da de ankom stedet, hvor de ulovlige migrantene og en såkalt «brigade mot kriminalitet» fra lokalområdet, utkjempet gatekampene.

Les mer: Svensk politisjef: «Rettsstaten er i fare»

Videoen som dokumenterer hendelsen ble filmet fra en leilighet rett i nærheten av T-banestasjonen.

Rundt 1.000 migranter har ankommet området den siste måneden fra Calais, men også etter å ha kommet rett fra Afrika og Midtøsten.

VIDEO: T-banen i Moskva vs Paris

Innenriksminister Bernard Cazeneuve har tidligere uttalt at man ønsket å fjerne leiren i samråd med borgermester i Paris, Anne Hidalgo. Men migrantene returnerte til området med madrasser bare uker etterpå.

I leiren har det vært mennesker fra Eritrea, Sudan og Afghanistan.

Tidligere på dagen måtte politiet bruke tåregass for å kontrollere hundrevis av mennesker som demonstrerte mot de forestående endringene i den franske arbeidsloven. Det er uklart om de to demonstrasjonene hadde noen koblinger.

Frieord har tidligere vist lignende videoer fra opptøyer og uro i Europa. En av disse kan ses her:

VIDEO: Flyktning-videoene norske medier ikke tør å vise

Exit mobile version