Site icon Lykten

VIDEO: Russisk politi sprenger istykker ulovlig moske

Eksplosiver skal ha blitt funnet inne i en ulovlig moske nær byen Samara i Russland nylig. Russisk politi bestemte seg for å detonere bombene inne i moskeen, da det var for farlig å frakte dem ut.

Videoen viser en kontrollert eksplosjon som ødelegger en betydelig del av den ulovlige moskeen.

En politihund skal ha funnet eksplosivene, som viste seg å være over en kilo med et hittils ukjent stoff. En ekspert hos bombeavdelingen hos det russiske politiet forteller at det å bære ut eksplosivene ville være svært farlig.

Les mer: Beviset: Her bomber Russland gigantisk kolonne som kjører olje terrorgruppen IS til Tyrkia

SPRENGTE ULOVLIG MOSKE: Russisk politi skal etter en husransakelse funnet eksplosiver inne i en ulovlig moske. Da man anså det for farlig å flytte eksplosivene, så valgte man å detonere dem inne i moskeen. (Foto: FSB).

En hovedvei som går forbi huset skal ha blitt blokkert i begge retninger og beboere i hus i nærheten skal ha blitt evakuert før sprengningen.

Huset skal ha vært et tilholdssted og møteplass for salafister (radikale muslimer), som følger en ultra-konservativ gren innen sunni-islam. Huset var ikke offisielt registrert som gudshus og dermed ulovlig.

Les ogå: Ble utviste flyktninger fra Norge banket opp i Russland?

Inne i huset skal FSB (russiske spesialstyrker) ha funnet og pågrepet 53 unge menn. Minst en av dem skal ha nær tilknytning til terrorgruppen IS.

Ifølge kilder innen FSB så skal arrestasjonene inne i den ulovlige moskeen ha ført til en rekke husransakelser, hvor man fant ytterligere eksplosiver, håndvåpen, granater og ammunisjon.

Den samme kilden sa at flere kjente medlemmer av denne gruppen befinner seg i Syria og kjemper for ulike terrorgrupper.

Les mer: EU-forslag: Ønsker å forby journalister som ikke er kritiske til Russland

Exit mobile version