Site icon Lykten

9 av 10 venstreaktivister bor hjemme hos mamma

Antifascister på gaten i den amerikanske hovedstaden i 2017. (Foto:cantfightthetendies / CC BY 2.0)

Det tyske føderale byrået for beskyttelse av grunnloven (BfV) har lagt frem tallene som nå er publisert i den tyske avisen Bild. De er hentet fra 873 mistenkte som er arrestert under politiske demonstrasjoner i Berlin mellom 2003 og 2013.

Les også: Venstreekstremister fikk over en kvart million kroner i bøter i Oslo

Les også: Antirasister bak drapsforsøk mot kvinnelig journalist i Trondheim

Litt over halvparten av arrestasjonene ble utført i kun tre bydeler, Friedrichshain, Kreuzberg og Mitte, alle kjente for å være arnesteder for den autonome venstresiden. Dette er områder med mye fattigdom, rusmisbruk, politisk vold og arbeidsløshet.

Av de 873 mistenkte som ble identifisert, så var 84 prosent menn og 16 prosent kvinner. 72 prosent var mellom alderen 18 og 29.

Les også: TYSKLAND: Venstreekstremister angrep buss med kreftpasienter

Det mest avslørende tallet var imidlertid at 92 prosent av venstreaktivistene som ble arrestert for politisk vold bodde hjemme hos foreldrene sine. 33 prosent var også arbeidsløse.

80 prosent av arrestasjonene kom som følge av angrep og vold mot politiet. Majoriteten av ikke-personlig vold var brannstiftelse av eiendom.

Les også: Fikk hjerneblødning – venstreekstremister angrep homofil og asiatisk journalist

Kun 15 prosent av arrestasjonene gjaldt vold mot høyreekstreme.

Politisk vold fra venstresiden har økt betraktelig. Mellom 2009 og 2013 skal venstreaktivister har begått 1.523 forbrytelser, mer enn dobbelt så mye som i perioden 2003 til 2008.

Les også: Venstreekstremister arrestert – planla væpnet angrep på politiet

Frank Henkel, en politiker fra CDU og innenrikssenator, har uttalt at de fleste voldelige forbrytelsene som er politisk motivert kommer fra venstresiden.

Tidligere denne måneden skal venstreekstremister som demonstrerte i Kreuzberg på 1. mai ha angrepet et TV-team fra Heute Show. Flere av journalistene skal ha blitt så grovt mishandlet at de måtte på sykehus for behandling.

Les også: Venstreekstremister angrep journalister på 1. mai

Les også: VIDEO: Venstreekstremister trakasserer pensjonister med rullator

Exit mobile version