fbpx

Venstreekstremister fikk over en kvart million kroner i bøter i Oslo

Det var under et arrangement fra det nasjonalistiske og patriotiske Scandza Forum på Torshov i Oslo i helgen, at venstreekstremister og voldelige antifascister dukket opp og ønsket å ødelegge seminaret. 

Scandza Forum er et internasjonalt og åpent forum for mennesker som kjemper for europeiske verdier og kultur, og deltakerne spenner fra vanlige politiske bloggere til universitetsprofessorer.

Politiet møtte mannssterke opp og forhindret venstreekstremistene fra å begå grov vold og angripe de rundt 100 fremmøtte deltakerne inne i salen. Det er uklart om politiet fant våpen av noe slag på venstreekstremistene. Da venstreekstremistene ikke etterfulgte politiets ordre om å forlate området eller slutte å agitere for vold, så ble politiet nødt til å pågripe en rekke av venstreekstremistene.

Fra NRK:

Utenfor lokalet hvor konferansen ble avholdt, samlet mange seg til motdemonstrasjon. Da flere i denne gruppen prøvde å bryte sperringer, grep politiet inn, ifølge operasjonsleder i Oslo-politiet Marianne Heidenstrøm.

28 personer ble pågrepet og kjørt i arresten.

– Samtlige 28 av demonstrantene ble pågrepet, med hjemmel i straffeprosesslovens 173 om ikke å avstå fra en straffbar handling, sier Line Borgen, politiadvokat i Oslo politidistrikt til NRK.

– Bakgrunnen for det er at de var på stedet på Sinsen lenge i går og fikk pålegg fra politiet. Ordensforstyrrelsen varte over et lengre tidsrom.

– Noen har fått ett forelegg for ordensforstyrrelse på 10.000 kroner, mens andre har fått for ordensforstyrrelse og brudd politiets pålegg på 14.000 kroner.

Riksmediene og NRK bruker venstreekstreme kilder

Det er urovekkende at både NRK og Dagbladet bruker den venstreekstreme bloggen Filter Nyheter som kilde for informasjonen om arrangementet og deltakerne inne på seminaret. NRK har ukritisk brukt åpenlyse løgner og fordreininger av uttalelser fra den nå utviste Greg Johnson, som blant annet Filter Nyheter har vært med på å spre. Dette blir så igjen spredt videre til andre medier og til slutt har en liten løgn fra et venstreekstremt nettsted blitt «sannhet» via store riksmedier. Vi må heller ikke glemme at Filter Nyheters «redaktør», Harald Klungtveit er tidligere ansatt hos Dagbladet.

Filter Nyheter er en slags arvtaker etter det radikale nettstedet Vepsen, som ble drevet av den politiske voldsaktivisten Tor Bach. Begge nettsider bedriver/bedrev utstrakt overvåking og fotografering av politiske aktører i Norge og bruker informasjonen til sine publikasjoner, noe som er ulovlig etter norsk lov. Det er også nylig fremlagt påstander om at Filter Nyheter og redaktør Harald Klungtveit samarbeider med politiets sikkerhetstjeneste, PST.

Den venstreekstreme politiske siden i Norge kan nok ha gjort en svært stor bommert for seg selv her, ved å fokusere og omtale seminaret så kraftig. Scandza Forum ville måttet bruke millioner av kroner på reklame via media og sosiale medier for å oppnå den oppmerksomheten man nå har fått. Det vil i det minste ha sørget for at tusenvis av nordmenn nå kjenner til bevegelsen, møtene og personene som deltar på konferansene. Nyheten om pågripelsen og utviselsen av Dr. Johnson fra Norge har også fått internasjonal oppmerksomhet.

PST – nå også bekjempere av ytringsfriheten?

John Christian Elden, som er advokaten til den pågrepne og nå utsendte amerikanske doktoren og forfatteren, Greg Johnson, sier han er svært overrasket over det norske politiets behandling av hans klient. Man har valgt å benytte seg av paragrafer normalt forbeholdt svært kriminelle miljøer med klare voldelige trekk, som motorsykkelbander. At man bruker disse lovene mot fredelige og intellektuelle deltakere på et debattforum, er i så måte oppsiktsvekkende.

Man omtaler konferansen som «høyreekstremistisk» og at PST var urolige for at talerne kunne være en «åpenbar radikaliseringsfaktor». Dette er nok i beste fall naivt og verste fall et overgrep mot ytringsfriheten og demokratiet i Norge. Alle som vil høre og lese Johnsons tanker kan enkelt klikke seg inn på internett gjennom Youtube og Google, eller kjøpe bøkene hans i PDF-fil eller fra en bokhandler. De 100 fremmøtte, som også hadde betalt inngangsbillett, var nok i så måte verken i «faresonen» eller «unge og sårbare», slik PST har påstått.

Her er noen videoklipp relatert til bortvisningen av den amerikanske taleren, Greg Johnson.

Greg Johnson uttalte følgende etter hendelsen på Scandza sin Facebook-side:

GREG JOHNSON SVARER PÅ ANKLAGENE

I forbindelse med Scandza Forum sin konferanse i Oslo nå 2. november 2019 så agiterer Filter Nyheter for å stoppe min innreise til Norge. De har derfor satt sammen en løgnaktig bakvaskelseskampanje som de nå sprer på sosiale medier.

Filter Nyheter antyder at jeg fremmer voldsbruk som politisk virkemiddel. Realiteten er stikk motsatt. Jeg har alltid konsekvent fordømt vold og terrorisme. Faktisk vet jeg ikke om noen andre som så klart og entydig har uttalt seg imot høyreorientert terror som meg. På Scandza Forum i Sverige tidligere i år, så holdt jeg en hel tale der jeg tok for meg terrorens ondskap, og jeg har skrevet talløse artikler IMOT høyreekstrem terror. Jeg har aldri støttet Breiviks forbrytelser. Ryktesprederne klipper og limer sitater ut av kontekst, fra en artikkel der jeg på ingen måte forsvarte Breiviks forbrytelser – det var en tekst som drøftet Breiviks egne PÅSKUDD for forbrytelsen. Akkurat nå ser vi derfor på mulighetene for å ta rettslige skritt mot Filter Nyheter.

For de som måtte ønske å lese hva Greg Johnson, som er doktor i filosofi har å si så kan du lese det her:

«The White Nationalist Manifesto»