Site icon Lykten

90% av havets forurensing forårsaket av land i den tredje verden

Over 90 prosent av all plastikk og avfall i verdenshavene kommer fra ikke-hvite nasjoner. (Pixabay).

Studien, kalt «Export of Plastic Debris by Rivers Into the Sea», er laget av to eksperter ved UFZ. Senteret er finansiert av tyske myndigheter som sin offisielle rådgiver på miljøsaker. 

Rapporten avslørte at «millioner av tonn med plastikk og avfall årlig ender opp i havene – et globalt miljøproblem med ukjente økologiske konsekvenser».

Og problemet er ikke bare med store plastflasker, kartonger og annet avfall. Plasten brytes ned svært sakte og etterlater seg partikler som også er svært skadelig for dyrelivet. Et eksempel på dette er når fisk, sjøfugl og havdyr tror at partiklene er mat og spiser dem.

Alle de store elvene som står for 90 prosent av all plast-forurensningen i verdenshavene finnes i den ikke-hvite verden.

Forskerne sier at det er umulig rense opp i forurensningen havet, og at man må fokusere på å redusere den plastikken og avfallet som daglig kastes i elvene i den tredje verden. 

Studien viser at, akkurat som luftforurensing, så er den største trusselen til jordas klima og miljø fra den tredje verden og ikke fra Vesten og den hvite verden.

Å nekte for at grunnlaget for miljøforurensningen ligger hos utviklingsland og i den tredje verden, og stadig fokusere på å straffe vestlige land med skatter og avgifter, avslører en politisk slagside hos miljøbevegelsen, som i all hovedsak består av sosialister og kommunister.

MILJØAKTIVISTER?: Hver gang miljøbevegelsen i Vesten har en demonstrasjon etterlater de seg store mengder med søppel og plastikk i parker og det offentlige. Her fra klimastreiken den 22. mars i Oslo. (Foto: Privat).

Videoer til ettertanke

Når du ser på videoene nedenfor så kan du samtidig tenke på at vi i Norge har miljøskatter og straffer vanlige skattebetalere, mens vi altså står for en promille av utslippene og giften i verden. 

 

Exit mobile version