Site icon Lykten

95 prosent av lommetyvene på offentlig transport i Brussel er utlendinger

Brussels North Station entrance - Simon Bolivar/WikimediaCoommons

Belgiske myndigheter har kommet med en oversikt over hvem som står bak tyverier på offentlig transport i hovedstaden. Det var politikeren Brecht Vermuelen som ba om dokumentasjonen.

Mellom 2008 og 2018 var bare fem prosent av lommetyvene som ble pågrepet belgiske statsborgere. Statistikken over de resterende 95 prosentene er delt inn i tre deler.

Innvandrere som kommer fra stater utenfor EU og Europa, som representerer 46 prosent av lommetyvene på offentlig transport i Brussel. 43 prosent var borgere av andre land i EU, mens 5.9 prosent av de som ble pågrepet var fra europeiske land som ikke var med i EU, som Albania.

Det er uklart hvor mange av de som ble pågrepet som var i Belgia ulovlig – noe Vermeulen sa var «uakseptabelt».

Politikeren påpekte også de store problemene med migranter på jernbanestasjonene i byen. Spesielt Brussels-nord stasjon, der har innvandrerne i praksis gjort om togstasjonen til et område fylt med tiggere, søppel og kriminalitet. «Hele hallen på togstasjonen skal være møkkete og utrygt, og politi og myndigheter ser en annen vei», sier en representant for Vlaams Belang, nasjonalistisk parti.

Migrantene skal trakassere kvinner, etterlate seg enorme mengder søppel og lukten skal være svært sterk av avføring og urin som ligger åpenlys.

Det skal ha gått så langt at busselskaper unngår stasjonen da den er for farlig for sjåfører og passasjerer, og selv myndighetene i byen forteller sine ansatte om å unngå å oppholde seg der.

Exit mobile version