Site icon Lykten

EU-land «enige» – afrikanere skal raskt fordeles til Europa

CC BY 2.0 Irish Defence Forces - Irish Naval personnel from the LÉ Eithne (P31) rescuing migrants as part of Operation Triton.

Fem EU-land er nå enige om at innvandrere som forsøker å komme seg til Europa via Middelhavet innen få uker skal fordeles mellom medlemslandene, opplyser flere medier. Forslaget skal presenteres for alle EU-nasjonene.

Den nye avtalen innen EU går ut på at man raskt skal fordele de innvandrerne som kommer Middelhavet til Malta og Italia.

Ifølge Europaportalen har avtalen kunnet gjennomføres på grunn av av det nasjonalistiske Lega-partiet ikke lenger inngår i den italienske regjeringen.

«Endelig beveger vi oss i retningen som EU-parlamentet har staket ut», sier parlamentets talsmann, David Sassoli, ifølge Europaportalen.

Landene som nå har blitt enige om en omfordelingen av innvandrere er Tyskland, Frankrike, Italia, Finland(!) og Malta.

Ifølge Italias nye innenriksminister, Luciana Lamorgese, som erstattet den innvandringskritiske Matteo Salvini, kommer innvandrerne heretter raskt til å sendes til EU-landene. Dette skal skje innen fire uker etter at de blir plukket opp på Middelhavet, opplyser Euractiv.com.

«Fra og med i dag er Italia og Malta ikke alene. Det finnes nå en innrømmelse om at disse landene representerer porten til Europa», sier Lamorgese, og påpeker at avtalen skal gjelde 99 prosent av alle de innvandrere som tar seg over havet via Malta og Italia.

Avtalen kommer til bli presentert til samtlige 28 EU-land under et møte den 8. oktober. Hensikten er da at så mange medlemsland som mulig skal gå med på å ta imot flere innvandrere.

Per 2016 var det registrert over 21 millioner flyktninger i Afrika alene.

Det er uklart hvordan Norge vil stille seg i denne saken.

Kilde: Fria Tider

Exit mobile version